Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσώτης (ΚΚΕ) για εργασιακό νομοσχέδιο: Είναι για τα σκουπίδια

Κατσώτης (ΚΚΕ) για εργασιακό νομοσχέδιο: Είναι για τα σκουπίδια
Δεν είναι βάση για συζήτηση το νομοσχέδιο, πρέπει να αποσυρθεί είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το εργασιακό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια διατύπωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είναι βάση για συζήτηση και πρέπει να αποσυρθεί.
«Σήμερα στην εποχή του 5G, που η παραγωγικότητα της εργασίας έχει απογειωθεί και ο πλούτος που παράγεται είναι αμύθητος, ο χρόνος εργασίας δεν θα έπρεπε να αυξάνεται, αλλά θα μπορούσε να μειωθεί και να έχουμε 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο.
Αντίθετα η κυβέρνηση αυξάνει τις ώρες εργασίας από 8 σε 10 ώρες για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και πατώντας πάνω σε νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιφέρει καίρια χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα του σταθερού ημερήσιου χρόνου, των μισθών, των υπερωριών, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της απεργίας κ.ά.» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ.Κατσώτης.
«Με βάση το νομοσχέδιο, ο εργάσιμος χρόνος γίνεται πιο ευέλικτος, εντάσσεται στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη να καθορίζει τις ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι εάν αρνηθούν τη διευθέτηση θα απολυθούν, θα χάσουν τη δουλειά τους» είπε ο Χ. Κατσώτης, επισημαίνοντας ότι «η «ελευθερία της επιλογής» των εργαζομένων, που επικαλείται η κυβέρνηση, «απλά δεν υπάρχει καθώς δεν είναι ισότιμος ο εργαζόμενος με τον εργοδότη».
«Διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο, μια εργασιακή ζούγκλα, μία κόλαση και δεν πρέπει να το επιτρέψουν ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε σε μαζική, καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης