Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Η διαπίστευση είναι η μοναδική οδός για να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Η διαπίστευση είναι η μοναδική οδός για να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών
«Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης, θέλω να συγχαρώ τον ΕΣΥΔ για τη μεγάλη αναβάθμιση των υπηρεσιών του» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης

Η διαπίστευση είναι η μοναδική οδός για να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), Κώστα Κούρταλη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΣΥΔ, Σπύρο Ποδαρά.
Μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης, θέλω να συγχαρώ τον ΕΣΥΔ για τη μεγάλη αναβάθμιση των υπηρεσιών του, καθώς, άλλωστε, πρόσφατα πιστοποιήθηκε και από τις ευρωπαϊκές αρχές, καθώς και για τον επαγγελματισμό που δείχνουν τα στελέχη του σε μια προσπάθεια να ανεβάσουμε γενικώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.
Πιστεύω ότι η διαπίστευση, ως εργαλείο είναι πλέον κοινός τόπος ότι μόνο καλό κάνει στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς είναι η μοναδική οδός για να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και υψηλό επίπεδο ασφάλειας».
Από την πλευρά του ο κ. Κούρταλης σημείωσε:
«Η Διαπίστευση υποστηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, θέτοντας προτεραιότητες όπως την δημιουργία κοινής ευημερίας, την προώθηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το ΕΣΥΔ, μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρόσφατη αξιολόγηση του από την Ευρωπαϊκή Διαπίστευση, θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ο κ. Ποδαράς τόνισε από την πλευρά του:
«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης 2021 και είναι ο στόχος να ενισχυθούν η ανάπτυξη, η βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ. Και μέσα από τη διαπίστευση εξασφαλίζεται η ασφαλής εκκίνηση προϊόντων, διασφαλίζεται το περιβάλλον και διασφαλίζεται και η ευμάρεια των ανθρώπων με διαπιστευμένες πιστοποιήσεις δεξιοτήτων και όλο αυτό μαζί είναι για το καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας».
Υπενθυμίζεται ότι η παγκόσμια κατανάλωση και παραγωγή -κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας- στηρίζεται στη χρήση του φυσικού περιβάλλοντος και πόρων, με τρόπο που συνεχίζει να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον πλανήτη.
Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, οι υποδομές ποιότητας, και ιδίως η διαπίστευση, βοηθά στην επίτευξη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των χημικών και αποβλήτων.
Αυτό μειώνει σημαντικά την απελευθέρωσή τους στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Η εξάλειψη της κλιματικής αλλαγής εξαρτάται από τον μετασχηματισμό των οικονομικών δραστηριοτήτων, ώστε να γίνουν «φιλικές προς το κλίμα» ή με «ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα».
Η χρήση διαπιστευμένων δοκιμών, μετρήσεων και υπηρεσιών επικύρωσης και επαλήθευσης, ενισχύει την παγκόσμια ανταπόκριση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο σε προγράμματα ενεργειακής απόδοσης, παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και δημόσιες πολιτικές, όπως η τιμολόγηση άνθρακα, η χρηματοδότηση έργων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, με την παροχή κινήτρων για την προώθηση λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και σχημάτων μείωσης εκπομπών άνθρακα όπως το ICAO CORSIA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης