Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Γεωργιάδης επιμένει: Η άρνηση εμβολιασμού είναι λόγος απόλυσης - Η κυβέρνηση διαψεύδει…

Ο Γεωργιάδης επιμένει: Η άρνηση εμβολιασμού είναι λόγος απόλυσης - Η κυβέρνηση διαψεύδει…

Ο υπουργός Ανάπτυξης διατηρεί τη συζήτηση για το δικαίωμα του εργοδότη να απολύσει εργαζόμενο, ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί

Σχετικά Άρθρα
Παρά τη διάψευση από την κυβέρνηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης διατηρεί στο τραπέζι τα περί απόλυσης εργαζομένων, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης -αν και διευκρίνισε ότι το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση- ο εργοδότης μπορεί μα απολύσει κάποιο εργαζόμενοι ο οποίος εργάζεται σε κρίσιμο πόστο και αρνείται να εμβολιαστεί.
«Αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί κάτι τέτοιο αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο»
Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι κυβέρνηση -δια της κυβερνητικής εκπρόσωπος, Αριστοτελίας Πελώνη- έχει επιχειρήσει να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη συζήτηση επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης εργαζομένου.
Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η κ. Πελώνη είχε διευκρινίσει ότι «ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις».

Η προειδοποίηση για… χρεοκοπίες

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών.
«Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, τελείωσε η πανδημία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και όλη η αγωνία είναι αυτός ο ρυθμός να μην πέσει.
Άλλωστε, πριν από 24 ώρες, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε απευθύνει μια δραματική προειδοποίηση για την ελληνική οικονομία, με χρεοκοπίες επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας.
«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.
Εάν δεν επιτύχουμε τη συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί και είναι κρίμα να γίνει αυτό, ενώ βγαίνουμε από την κρίση και έχουμε μπροστά μας λαμπρά χρόνια για την οικονομία.
Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, οι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους…
Να αφήσουμε αυτό να γίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μία άποψη, εμένα με ξεπερνά» είχε δηλώσει χθες (14/6/2021) στον Ant1.

To εμβόλιο της AstraZeneca

Σχετικά με τις επικρίσεις για την απόφαση να μην εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca οι κάτω των 60, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύουμε με όρους πολιτικής ή επικοινωνίας αποφάσεις επιστημονικές.
Πρόσθεσε ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε αποφάσεις για τα εμβόλια αλλά όλες οι οδηγίες προέρχονται από τους επιστήμονες της επιτροπής εμβολιασμών.
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουν αλλάξει πολλές φορές καθ’ οδόν οι αποφάσεις για τους εμβολιασμούς.
«Δεν είναι αποφάσεις των πολιτικών, είναι αποφάσεις των επιστημόνων.
Για την καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον είναι πράσινη, για το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο 400 κρούσματα και ούτω κάθε εξής, έχετε συμβάλει και εσείς και όλες οι εκατοντάδες χιλιάδες που κάνατε το εμβόλιο AstraZeneca. Είναι τόσο απλό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης