Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Για να πληρώσω τις σπουδές μου, δούλεψα ως εποχιακός εργάτης στον καθαρισμό στη Σουηδία

Γιώργος Παπανδρέου: Για να πληρώσω τις σπουδές μου, δούλεψα ως εποχιακός εργάτης στον καθαρισμό στη Σουηδία

Την πλήρη αντίθεσή του στο νέο εργασιακό σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί σε λίγη ώρα, εξέφρασε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το νομοσχέδιο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μια ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας», σημειώνοντας επιπροσθέτως πως όταν ο ίδιος μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και επέμενε πως «λεφτά υπάρχουν» «εσείς μιλούσατε για πράσινα άλογα».
Ζήτησε επίσης, τα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της «πράσινης» οικονομία.
Πρόσθεσε δε ότι «στις αρχές του 2000, όταν έθετα το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, με χλεύαζαν!
Αν δεν εξανθρωπίσουμε το σύστημα θα αναδειχθούν περεταίρω οι τεράστιες ανισότητες».
Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός μοιράστηκε με τους παριστάμενους βουλευτές την προσωπική του εμπειρία από την περίοδο που εργαζόταν στη Σουηδία. Όπως είπε, ο ίδιος είχε δουλέψει ως εποχιακός εργάτης στον καθαρισμό προκειμένου να μπορεί να πληρώσει για τις σπουδές του, και ήδη από τότε για εργαστεί νόμιμα έπρεπε ήταν γραμμένος στο αντίστοιχο συνδικάτο.
«Ας το κάνετε απευθείας και σεις με την ηλεκτρονική κάρτα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης