Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα η διάταξη για τις παράνομες απεργίες

Χατζηδάκης: Σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα η διάταξη για τις παράνομες απεργίες
Πάει λίγο παραπέρα η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας διότι είναι τεχνικό έργο είπε ο κ.Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί η διάταξη για τις παράνομες απεργίες που προβλέπεται στο ψηφισθέν εργασιακό νομοσχέδιο υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος είπε ότι κάποιες ρυθμίσεις θα πάνε για αργότερα, όπως η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι και τεχνικό έργο.
«Ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει η διάταξη του εργασιακού νόμου πως αν μια απεργία κριθεί παράνομη από δικαστήριο δεν μπορεί να επαναπροκηρυχθεί.
Το «καλό» και το «κακό» του συγκεκριμένου νόμου είναι ότι η εφαρμογή του δεν είναι «σε πέντε τέρμινα» αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες και τους επομένους μήνες.
Κάποια μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται αυτόματα όπως αυτό (των παράνομων απεργιών).
Κάποια θέλουν προετοιμασία ένα - δυο μήνες με υπουργικές αποφάσεις.
Αυτό που πάει λίγο παραπέρα γιατί είναι τεχνικό έργο, είναι η Ψηφιακή Κάρτα αλλά κι αυτό θα ξεκινήσει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χατζηδάκης.

Δεν καταργείται το δικαίωμα στην απεργία

Ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, τονίζοντας ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως και το δικαίωμα στην εργασία.
Ο υπουργός υπογράμμισε πως οι περισσότερες απεργίες κηρύσσονται παράνομες από τα δικαστήρια είτε γιατί δεν τηρούνται οι προθεσμίες είτε γιατί δεν γίνονται γενικές συνελεύσεις.
«Ε, ας τηρούνται οι προθεσμίες και να γίνονται γενικές συνελεύσεις» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τουλάχιστον τα μισά άρθρα του «τρισκατάρατου» νόμου και το ΚΙΝΑΛ ακόμα περισσότερα, ενώ «μέσα στη σύγχυσή τους καταψήφισαν το 8ωρο».
Όπως είπε, εκ του αποτελέσματος θα κριθεί ο νόμος όπως έγινε και με την μεταρρύθμιση στην Ολυμπιακή και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης