Πολιτική

Κικίλιας: Ικανοποιητικό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι εκτός απροόπτου

Κικίλιας: Ικανοποιητικό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι εκτός απροόπτου
Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, το ΕΣΥ αντέχει υποστήριξε ο υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει κτιστεί ικανοποιητικό τείχος ανοσίας «εκτός απροόπτου και αν οι παραδόσεις των εταιρειών γίνουν με βάση τον προγραμματισμό» διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας» της Αυστραλίας ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας: Μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο των χεριών.
«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.
Η πανδημία είναι ακόμα εδώ» ανέφερε ο κ.Κικίλιας, τονίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει απέναντι στη σφοδρότερη πανδημία που έχει αντιμετωπίσει ο πλανήτης.

Άντεξε, αντέχει και θα αντέξει το ΕΣΥ

«Δώσαμε και δίνουμε τη μάχη για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορωνοϊού θέσαμε έναν στόχο:
Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την αναγκαία περίθαλψη, όχι μόνο για την Covid, αλλά και για όλα τα νοσήματα των συμπολιτών μας.
Το πετύχαμε με τη συνεργασία όλων:
Των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, των στρατιωτικών νοσοκομείων, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.
Έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε περισσότερες από 1.500 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, όταν τον Ιούλιο του 2019 παραλάβαμε 557.
Προσλάβαμε πάνω από 10.000 υγειονομικούς μέσα στην πανδημία, εκ των οποίων πάνω από 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν.
Αυτό το Σύστημα Υγείας ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε και ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, επέδειξε εξαιρετική αντοχή, πολύ μεγαλύτερη από κραταιά συστήματα υγείας άλλων χωρών.
Πλέον, ακόμα και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μία μεγάλη αποδοχή των υπηρεσιών του ΕΣΥ, μία σημαντική εμπιστοσύνη.
Στις τελευταίες, μάλιστα, δημοσκοπήσεις το ΕΣΥ είναι δεύτερο στην εμπιστοσύνη των πολιτών για πρώτη φορά, πίσω από τις Ένοπλες Δυνάμεις» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.

Διαρκής πόλεμος

«Η αναμέτρησή μας με την πανδημία δεν ήταν μία μάχη.
Ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας διαρκής πόλεμος.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το προσωπικό στα νοσοκομεία είναι πλέον εξουθενωμένοι.
Γι' αυτό και τώρα προχωράμε στην υλοποίηση ενός προγράμματος ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη στήριξη και την ενδυνάμωση όλων αυτών των ηρώων της πανδημίας μέσω παρεμβάσεων, όπως ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, ανάπτυξη ατομικών και ομαδικών πρωτοκόλλων από ψυχολόγους κ.ά.
Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, να εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας, να ενισχύουμε όλες τις δομές υγείας της χώρας με προσωπικό και εξοπλισμό και να τις αναβαθμίζουμε ενεργειακά και ψηφιακά.
Η υγειονομική κρίση φαίνεται σιγά-σιγά να φτάνει προς το τέλος της, όμως δεν ξεχνάμε ότι το όραμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε τη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν και εξακολουθεί να είναι η οικοδόμηση ενός καλύτερου, σύγχρονου και ποιοτικού Εθνικό Συστήματος Υγείας, το οποίο είχε υποβαθμιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης» τόνισε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης