Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποχωρήσεις από το κόμμα Τράγκα – Σε αναζήτηση πολιτικής έκφρασης χιλιάδες δεξιοί ψηφοφόροι

Αποχωρήσεις από το κόμμα Τράγκα – Σε αναζήτηση πολιτικής έκφρασης χιλιάδες δεξιοί ψηφοφόροι
Αποχώρησαν από το «Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι», μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και ο «αντισυστημικός» Δημήτρης Καζάκης
Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις έχουμε στο κόμμα «Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι» με επικεφαλής τον Γιώργο Τράγκα καθώς όπως φαίνεται έχουμε μπαράζ αποχωρήσεων πρωτοκλασάτων στελεχών που είχαν εξαρχής στοιχηθεί δίπλα στον γνωστό δημοσιογράφο σε μία προσπάθεια να εκφραστεί ο χώρος της Δεξιάς.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος αποχώρησε από το κόμμα του Γιώργου Τράγκα.
Από το κόμμα του κ. Τράγκα, βέβαια, διαρρέει ότι ο κ. Νικολόπουλος ήθελε να περιοδεύσει ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο σύμφωνα με τον δημοσιογράφο αποτελούσε ιδιοτέλεια και εγωισμό…
Ο κ. Νικολόπουλος ανταπαντάει ότι στους «Ελεύθερους Ανθρώπους» ήρθε ως συνεργαζόμενος φορέας.

Αποχώρησε Καραχάλιος και αντισυστημικοί πολιτικοί συνδυασμοί

Ωστόσο, από το κόμμα του Γιώργου Τράγκα, που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, έχουν αποχωρήσει ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί Κ.Καραμανλή και ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και άλλα στελέχη που συνθέτουν ένα αντισυστημικό πόλο, όπως ο Δημήτρης Καζάκης, ο Παναγιώτης Μαντάς ιδρυτικό στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, γνωστά στελέχη Μακεδονικών Ενώσεων και άλλες μικρές πολιτικές οντότητες όπως το κόμμα δανειοληπτών.

Συνομιλεί με τον Π. Καμμένο

Σύμφωνα με το παρασκήνιο, ο λόγος που ξεκίνησαν αυτές οι αποχωρήσεις είναι διότι ο Γιώργος Τράγκας συνομιλεί το τελευταίο διάστημα με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝ.ΕΛ.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώτου, ο κ. Καμμένος παρόλο που βρέθηκε ως συγκυβερνήτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ακόμα μία δυναμική στον δεξιό χώρο, ιδιαίτερα στο χώρο των παλαιών καραμανλικών.
Σε αυτή τη σχέση, σιγοντάρει και ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος μη έχοντας συμμάχους στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, μιλάει με στελέχη της περιόδου Καραμανλή.
Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά (Αντώναρος, Σπηλιωτόπουλος κ.α) βρίσκονται πολύ μακριά από τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Εγκαίνια χθες των Ελεύθερων Ανθρώπων με φωτογραφίες Χριστόδουλου

Πώς απάντησε ο κ. Τράγκας στις αποχωρήσεις;
Πραγματοποίησε εχθές τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα.
Το «παρών» έδωσαν στελέχη και φίλοι του κόμματος, που επισκέφτηκαν τα γραφεία και περιηγήθηκαν στους χώρους τους.
Την παράσταση έκλεψαν αφίσες και κορνίζες στους τοίχους, μια εκ των οποίων και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
Όπως εξηγούν στελέχη, το μεγάλο αντιεμβολιαστικό κίνημα θα είναι μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης του κόμματος.
Ωστόσο, μετά από αυτή την εξέλιξη και την αποσυσπείρωση στελεχών αναρωτιέται κανείς πώς θα εκφραστεί ο κόσμος της Δεξιάς, ο οποίος, κατά πολλούς, έχει απογοητευτεί από το μεγάλο άνοιγμα του Κ. Μητσοτάκη στο Κέντρο και σε προοδευτικές ατζέντες που δεν ανταποκρίνεται στο πατριωτικά και ελληνοχριστανικά πρότυπα της Κεντροδεξιάς.

Σ.Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης