Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας – Τι βρίσκεται στο επίκεντρο

Συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας – Τι βρίσκεται στο επίκεντρο
Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών εδώ και 18 χρόνια
Σχετικά Άρθρα

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Dr. Subrahmanyam Jaishankar, έχει συνάντηση ο Ν. Δένδιας.
Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, με τον Ινδό ομόλογό του, ξεκίνησε στις 10:35 το πρωί, ενώ μετά το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών εδώ και 18 χρόνια, που διανοίγει νέες προοπτικές για εμπέδωση και αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Οι κατ’ ιδίαν και εν συνεχεία οι διευρυμένες συνομιλίες, κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται να εστιάσουν στην προώθηση του διαλόγου και στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, ενώ θα δοθεί έμφαση, μεταξύ άλλων, στον οικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια.
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας, που αποτελεί ινδική πρωτοβουλία.
Ακόμη, στο πολυμερές πλαίσιο, όπου Ελλάδα και Ινδία συμμερίζονται την ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικότερα οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, όπου άλλωστε την τρέχουσα περίοδο, για τα έτη 2021-2022, η Ινδία είναι και μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Επίσης, θα συζητηθούν οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού και της Τουρκίας, καθώς και οι προοπτικές πολυμερών σχημάτων.
dendias_7.JPG

Στα αποκαλυπτήρια αδριάντα του Mahatma Gandhi.

Το απόγευμα του Σαββάτου 26/6, στις 19:30, οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών θα παραστούν στα αποκαλυπτήρια αδριάντα του Mahatma Gandhi, πλησίον της πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης