Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Προβληματισμός για την παράλλαξη Δέλτα – Τι κάναμε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης

Πελώνη: Προβληματισμός για την παράλλαξη Δέλτα – Τι κάναμε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης
Οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τον προβληματισμό της κυβέρνησης για την ανακοπή της καθοδικής πορείας των κρουσμάτων εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία τόνισε πως μόνο ο εμβολιασμός είναι η αποτελεσματική απάντηση στη νέα μετάλλαξη Δέλτα.
«Τις τελευταίες ημέρες, ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες.
Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της μετάλλαξης ‘Δ' - που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων - προκαλεί προβληματισμό. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή» ανέφερε η κα.Πελώνη, σημειώνοντας πως «αποτελεσματική απάντηση, ωστόσο, στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός, καθώς οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν».

Το εμβόλιο σώζει

«Μόνη λύση για την αποτροπή εξάρσεων και την αποφυγή νέων μεταλλάξεων, είναι ο εμβολιασμός.
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων:
Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι.
Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές.
Ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 8.700.000 εμβολιασμοί.
Σχεδόν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 3.960.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους» επεσήμανε η κα.Πελώνη.

Δύο χρόνια διακυβέρνησης

«Την Τετάρτη 7 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές που οδήγησαν στη συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη,.
Στο διάστημα αυτό η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις, προώθησε τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης.
Στο ίδιο αυτό διάστημα ψηφίστηκαν 193 νόμοι που εισάγουν προοδευτικές, θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.
Η κυβέρνηση τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσουν και άλλες» είπε η κα.Πελώνη, απαριθμώντας τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση.

Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των αγορών

Όπως είπε η κα.Πελώνη, «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των αγορών και δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις στο αξιόχρεό της».
«Η χώρα πέτυχε κατά το πρώτο τρίμηνο, μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές επιδόσεις σε όρους Α.Ε.Π..
Κερδίσαμε αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, κύρος και αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας.
Στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα την καθοδηγούμενη απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών στον Έβρο και πέτυχε σημαντικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.
Απέκρουσε με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, αλλά και ενεργοποίηση συμμαχιών την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Διεθνοποίησε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα ζωτικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάσσοντάς την στο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Ενίσχυσε και διεύρυνε τις στρατηγικές συνεργασίες στην περιοχή. Κατέδειξε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «προχώρησε σε συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο και επέκτεινε την αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο».
«Μέσα σε δύο χρόνια, η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της και αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Από παρατηρητής έγινε συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στην Ε.Ε..
Και αναγνωρίζεται σήμερα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη γειτονιά μας» υποστήριξε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης