Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα Γεωργιάδη στους... πονηρούς της εστίασης - «Ο ιός διαχωρίζει τους ανθρώπους, όχι η κυβέρνηση»

Αυστηρό μήνυμα Γεωργιάδη στους... πονηρούς της εστίασης - «Ο ιός διαχωρίζει τους ανθρώπους, όχι η κυβέρνηση»
Τα περί διχασμού της κοινωνίας από τα μέτρα της κυβέρνησης επιχειρεί να απορρίψει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Αυστηρό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας παράλληλα απορρίψει τις κατηγορίες περί διχασμού της κοινωνίας λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται στους ανεμβολίαστους.
«Εάν κάποιοι έχουν πάντως την πονηριά να πουν “θα δηλώσω ότι έχω μεικτό αλλά θα δουλεύω με τη χωρητικότητα των εμβολιασμένων”, κάνουν μεγάλο λάθος. Σας διαβεβαιώνω. Και θα το διαπιστώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας πολύ μεγάλα πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Όπως είπε όσοι θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους και η πολιτεία δεν θα επιτρέψει να αισθάνονται κορόιδα όσοι τηρούν το νόμο.

H απάντηση σε Σύψα για μάσκες

Όσον αφορά τις δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Σύψα ότι η Επιτροπή δεν εισήγηθηκε την κατάργηση της μάσκας, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η σχετική απόφαση της κυβέρνησης έχει «περάσει» από την Επιτροπή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και για να εκδοθεί σε ΦΕΚ κάποια κυβερνητική απόφαση που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, η γραμματεία της κυβέρνησης ελέγχει πρώτα ότι υπάρχει σχετική απόφαση της επιτροπής των ειδικών.
«Το ξέρω σίγουρα ότι έχει περάσει από την επιτροπή. Τελεία.
Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια αντιδικία με τον κ. Συψα τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και τον ευχαριστώ όπως και κάθε μέλος της επιτροπής για όλη τη δουλειά που έχουν κάνει για το κράτος και για όλους εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο ιός διαχωρίζει τους ανθρώπους ως προς ποιους θέλει να στείλει στον άλλο κόσμο»

Εν τω μεταξύ, μετά τη σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης για προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας μέσω των περιοριστικών που επιβάλλονται στους ανεμβολίαστους, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως κακώς γίνεται λόγος για παροχές προνομίων στους εμβολιασμένους γιατί η κυβέρνηση πιστεύει στην ισότητα και τους ανθρώπους τους διαχωρίζει ο ιός.
«Όμως ο ιός σε αντίθεση με την κυβέρνηση διαχωρίζει τους ανθρώπους ως προς ποιους θέλει να στείλει στον άλλο κόσμο και ποιους όχι.
Άρα αναλόγως του μεγέθους του κινδύνου που ο καθένας μας βάσει της ατομικής του επιλογής έχει αποφασίσει να αναλάβει, θα πρέπει να ρυθμίζεται και το μέγεθος που το κράτος του επιτρέπει να κινδυνεύει ή όχι αναλόγως με τις επιλογές που έχει κάνει», σημείωσε και επανέλαβε την πρόσφατη φράση του πρωθυπουργού ότι δεν μπορούν να την πληρώνουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πάντως ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν κινδυνεύουν ούτε από τον κορωνοϊό, ούτε από την παραλλαγή Δέλτα ενώ αντίθετα οι ανεμβολίαστοι στατιστικά φαίνεται ότι θα κολλήσουν όλοι και ορισμένοι θα νοσήσουν σοβαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης