Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Υπό εξέταση η αυστηροποίηση των μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα

Βορίδης: Υπό εξέταση η αυστηροποίηση των μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα
Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση εξετάζει την αυστηροποίηση των μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βορίδης είπε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και για τα νησιά, ενώ τόνισε πως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου γενικού lockdown.
«Δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί.
Να είμαστε συνεννοημένοι.
Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» είπε ο κ.Βορίδης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, μιας και όπως είπε είναι ένα από αυτά που προτείνει η επιτροπή των Επιστημόνων.
Ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, ενώ κάλεσε την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.
«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό.
Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης