Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χείρα βοηθείας από την Εκκλησία ζητά η κυβέρνηση - Στην Ιερά Σύνοδο Κικίλιας και Τσιόδρας (13/7)

Χείρα βοηθείας από την Εκκλησία ζητά η κυβέρνηση - Στην Ιερά Σύνοδο Κικίλιας και Τσιόδρας (13/7)

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τη... συνδρομή της Εκκλησίας ώστε οι πολιτες να πειστούν για τα οφέλη του εμβολιασμού και να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους, ζητά για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, θα βρεθούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την προσεχή Τρίτη (13/7/2021) όπου θα στείλουν μήνυμα σε όλες τις τάξεις της εκκλησίας να συμβάλλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος υποστήριξε πως είναι πατριωτικό καθήκον για όλους ο εμβολιασμός, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο και να προφυλάξουμε την κοινωνία από ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες υγείας για να κερδίσουμε την ελευθερία μας.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη Κικίλια - Τσιόδρα στην Ιερά Σύνοδο θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των καταγγελιών για ιερείς στην Κρήτη, οι οποίοι αρνούνται να επιτρέψουν σε εμβολιασμένους πιστούς να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Ήταν 30 Ιουνίου όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο τη βοήθεια της Εκκλησίας για να πειστούν και οι επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του προκαθήμενου της Ελληνικής Εκκλησίας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει και κήρυγμα από τους ιερείς στις εκκλησίες, ώστε να βοηθήσουν να πειστεί όλος ο πληθυσμός να εμβολιαστεί.
«Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη.
Όλα όσα ακούμε πολλές φορές που είναι ανορθόδοξα, δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη.
Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια, ώστε να γίνει πεποίθηση στο θέμα αυτό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό.
«Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο να προβάλλει. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης