Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Το τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους - Εξετάζεται ξανά το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης

Πέτσας: Το τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους -  Εξετάζεται ξανά το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης

«Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους εξαναγκάσουμε», τόνισε ο Στ. Πέτσας

«Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» παραδέχτηκε ότι « ο επικοινωνιακός χειρισμός σε σχέση με τα εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός», ενώ σημείωσε ότι «αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία».

Για μέτρα στην εστίαση

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης, αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς».
Όπως είπε, είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».
Υπενθύμισε πως «έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου» και ξεκαθάρισε ότι «αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν».

Περί υποχρεωτικού εμβολιασμού

Για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι τώρα η συζήτηση αφορά μόνο τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένους.
Σημείωσε ότι «ο επικοινωνιακός χειρισμός σε σχέση με τα εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Και έφερε δεύτερες σκέψεις σε αρκετό κόσμο».
«Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους εξαναγκάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους

Κληθείς ο κ. Πέτσας να απαντήσει εαν θα επιβληθεί εκ νέου lockdown, με αφορμή δηλώσεις του καθηγητή Ν. Σύψα, ανέφερε ότι «ο κ. Σύψας είπε ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κολλήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο».
Πρόσθεσε πως «αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία. Η οικονομία θα έχει ένα επαρκές τείχος ανοσίας που θα προστατεύει από ένα καθολικό lockdown και θα χρειάζονται περιοριστικά μέτρα εκεί που θα υπάρχει έξαρση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης