Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.): Εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ - Το κλείσιμο νοσοκομείων είναι υγειονομικό σαμποτάζ

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.): Εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ - Το κλείσιμο νοσοκομείων είναι υγειονομικό σαμποτάζ
Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία»
Την ανάγκη να καταστούν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό δημόσια αγαθά υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Μακεδονία".
Κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για "εγκληματική διαχείριση της πανδημίας", σημειώνοντας: "Η ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας, μείωσε τον προϋπολογισμό σχεδόν κατά 600 εκ. Ποτέ δεν ετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα, με αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο και μετά να μετράμε περισσότερες από 12.400 απώλειες.
Ταυτόχρονα το σύστημα υγείας συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να λειτουργεί μονοθεματικά.
Μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνηση για να στηρίξει την κερδοσκοπία των ιδιωτικών κλινικών".

Ο Ν. Ηλιόπουλος στηλιτεύει και το σχέδιο της ΝΔ "για κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών εν μέσω πανδημίας", που -όπως επισημαίνει- "αποτελεί τον ορισμό του υγειονομικού σαμποτάζ".

"Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά ο εμβολιασμός.
Ταυτόχρονα να λυθεί πραγματικά το πρόβλημα με τις κινητές μονάδες", σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος, ενώ αναφερθείς και στις ανάγκες στο οικονομικό πεδίο τονίζει: "Τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς.
Με ρύθμιση και διαγραφή μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.
Κάτι που θα κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις και θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας.
Με αύξηση του κατώτατου μισθού, ισχυρό σύστημα συλλογικών συμβάσεων και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό.
Με την δημιουργία δηλαδή μιας αγοράς εργασίας που θα ακολουθεί τα καλά παραδείγματα της δυτικής Ευρώπης και όχι αυτά των Βαλκανίων όπως σχεδιάζει η ΝΔ.
Τέλος οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης πρέπει να φτάσουν στην κοινωνία και όχι μόνο σε σχέδια που θα κερδίσουν λίγοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως σχεδιάζει σήμερα η ΝΔ".

"Με βασικό εργαλείο το πρόγραμμα μας ξεκινάμε μια μεγάλη διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες.

Η εκδήλωση της Δευτέρας με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη για εμάς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα" δηλώνει στο makthes.gr ο Ν. Ηλιόπουλος, στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νεάπολη.
Και προσθέτει: "Η εκδήλωση της Δευτέρας με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη για εμάς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Θα συνδυαστεί με μια σειρά από επαφές και ταυτόχρονα έχει έναν ειδικό συμβολισμό.
Γίνεται σε μια περιοχή που έχει χτυπηθεί βάναυσα από την πανδημία τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά.
Τίποτα από αυτά όμως δεν ήταν προδιαγεγραμμένο.
Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Με την εκδήλωση της Δευτέρας θα αναδείξουμε την δυνατότητα μιας νέας αρχής".
"Με ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αλλά και δημοκρατικών διεκδικήσεων, που απαντάει σε ανάγκες και των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων με ένα ξεκάθαρα αριστερό πρόγραμμα", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης