Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έως αύριο (13/7) αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Πελώνη: Οι ανακοινώσεις από τον Κ. Μητσοτάκη

Έως αύριο (13/7) αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Πελώνη: Οι ανακοινώσεις από τον Κ. Μητσοτάκη
Έξαρση πανδημίας παρατηρείται σε περιοχές όπως είναι η Κρήτη, η Αττική και το βόρειο Αιγαίο
Σχετικά Άρθρα
Θέμα ωρών είναι πλέον οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμών συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών. Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Μέχρι αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Με το τέταρτο κύμα κορωνοϊού να επελαύνει και τους εμβολιασμούς να παρουσιάζουν επιβράδυνση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας.

Οι συσκέψεις το Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και η ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα είναι έκδηλη. Οι φόβοι κυβέρνησης και επιστημόνων εστιάζονται στο Φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους και κατά συνέπεια ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς φαίνεται πως μπαίνει σε εφαρμογή νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ να είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου.
Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί, και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Έξαρση σε Κρήτη, Αττική, βόρειο Αιγαίο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για έξαρση πανδημίας σε περιοχές όπως είναι η Κρήτη, η Αττική και το βόρειο Αιγαίο, ενώ σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, το 70% των κρουσμάτων εντοπίστηκε σε άτομα κάτω των 40 ετών.
Η κ. Πελώνη είπε ακόμα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφριά.
Σύμφωνα με την ίδια, το 51% των κρουσμάτων τόνισε ότι εντοπίστηκαν από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης