Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Το διάγγελμα Μητσοτάκη είναι ένα μήνυμα διχασμού που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό

Πολάκης: Το διάγγελμα Μητσοτάκη είναι ένα μήνυμα διχασμού που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό
Οι δηλώσεις έφεραν τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε για το χθεσινό (12/7) διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τους εμβολιασμούς.
Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων το διάγγελμα ως «ένα μήνυμα διχασμού που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια και αποτελεί την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, με τους 13.000 δυστυχώς νεκρούς, με 6.500 από αυτούς να έχουν χάσει τη μάχη εκτός ΜΕΘ και χωρίς να έχουν έρθει οι θεραπείες για τις οποίες φωνάζουμε από τον Νοέμβριο και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν σώσει τη ζωή 6.000 συνανθρώπων μας».

Η απάντηση της ΝΔ 

Οι δηλώσεις έφεραν τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εξέδωσε ανακοίνωση όπου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη.
«Το είδαμε κι αυτό! Τον κ. Πολάκη που έχει ταυτιστεί με τον χυδαίο λόγο, το μίσος ακόμη και με εκκλήσεις για προπηλακισμό πολιτών στη μέση του δρόμου, να καταγγέλλει τον διχασμό! Ο φίλος και συνεργάτης του πιο διχαστικού πολιτικού της μεταπολίτευσης, του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μιλούν λες και οι πολίτες τους μαθαίνουν τώρα» τονίζει η ΝΔ.
Στη συνέχεια συνεχίζοντας την κριτική η ΝΔ ισχυρίζεται ότι «o κ. Πολάκης μάλιστα εμφανίζεται να ανησυχεί και για την εμβολιαστική προσπάθεια. Κι αυτό τη στιγμή που ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, παραμένει ανεμβολίαστος και διαδίδει κατά καιρούς διάφορες απίθανες αντιεπιστημονικές θεωρίες».

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη ότι «κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές με πρόσχημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, όπως κι ο κ. Τσίπρας που από τη μια μιλάει υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και από την άλλη καταγγέλλει την κυβέρνηση για “βούρδουλα”».
Καταληκτικά, η ΝΔ σημειώνει ότι «θα μιλούσαμε για τρικυμία αν δεν επρόκειτο για καθαρή κοροϊδία, όσων έχουν μείνει να τους ακούνε».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης