Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Επικίνδυνη προχειρότητα

Ηλιόπουλος: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Επικίνδυνη προχειρότητα
Δεν έγιναν οι κατάλληλοι έλεγχοι στους επισκέπτες της Μυκόνου είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως είναι εκτός τόπου και χρόνου, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος με αφορμή τόσο τη διαχείριση της πανδημίας όσο και τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο.
«Όταν στην καρδιά του καλοκαιριού, σε έναν από τους κεντρικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αναγκάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, κάποιος πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει, να κάνει κάποια αυτοκριτική.
Ειδικά μάλιστα όταν, με βάση τα τελευταία στοιχεία, το ποσοστό των εμβολιασμών στο νησί προσεγγίζει το 90%.
Αυτό που εύκολα συμπεραίνει κανείς λοιπόν, είναι ότι δεν έγιναν οι κατάλληλοι έλεγχοι στους ανθρώπους που ήρθαν στο νησί.
Και αυτή η αγωνία φυσικά δεν αφορά μόνο τη Μύκονο, αλλά όλους τους τουριστικούς προορισμούς» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ποιος εισηγείται και παρακολουθεί τα μέτρα

«Ένα ερώτημα που πρέπει επίσης να απαντηθεί από την κυβέρνηση είναι ποιος ακριβώς εισηγείται και παρακολουθεί τα μέτρα, καθώς υπήρξε δήλωση μέλους της επιτροπής ότι τα μέτρα στη Μύκονο δεν ήταν δική τους εισήγηση.
Από την πλευρά μας, αυτό που θεωρούμε άμεση ανάγκη είναι να οριστούν παντού κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας για τους ανθρώπους που πρέπει να μένουν σε καραντίνα, να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στις μετακινήσεις και να ενισχυθεί επιτέλους η πρωτοβάθμια περίθαλψη - δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ανοίξει τη συζήτηση για το πώς θα κλείσουν νοσοκομεία και πώς θα συγχωνεύσουν κλινικές”.

Όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον πληθυσμό

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, ο κ.Ηλιόπουλος επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, «γιατί όταν μιλάμε για πανδημία δεν είναι ο καθένας μόνος του, είμαστε όλοι μαζί».
«Αυτό το «όλοι μαζί» όμως είναι που τραυματίζει με τη στάση της η κυβέρνηση.
Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γενικά στον πληθυσμό, ούτε βέβαια μπορούμε να δεχτούμε να χάνει κάποιος το μισθό του ή να απολύεται επειδή δεν έχει εμβολιαστεί.
Σε κρίσιμους κλάδους, όπως στους υγειονομικούς, χρειάζεται ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός.
Εκεί, μπορεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί να υποχρεώνεται να πηγαίνει νωρίτερα στη δουλειά του ώστε να κάνει τεστ, όχι όμως να απολύεται» επεσήμανε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως «αυτή η συζήτηση που συντηρούν τα κυβερνητικά στελέχη, περί απολύσεων ως ‘ποινή’ στους ανεμβολίαστους, εκτός του ότι συμβαδίζει με τη γενικότερη μεθοδολογία της ΝΔ στα εργασιακά και την αντίληψή της για απολύσεις στο Δημόσιο, επιχειρεί να καλύψει και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία στον εμβολιασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης