Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης για κύμα ακρίβειας: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η μετακύλιση στον τελικό καταναλωτή

Χαρίτσης για κύμα ακρίβειας: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η μετακύλιση στον τελικό καταναλωτή
Για κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι πολιτική επιλογή η μετακύλιση των ανατιμήσεων στον τελικό καταναλωτή.
«Σε μια περίοδο οικονομικής καθίζησης με αποπληθωριστικές τάσεις στην οικονομία, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ανατιμήσεις έως και 20% σε είδη πρώτης ανάγκης, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και στην ενέργεια» ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο «φτωχοποίησης ευρύτατων στρωμάτων».
«Οι ολιγοπωλιακές συνθήκες που με ευθύνη της κυβέρνησης, επικράτησαν στην αγορά εν μέσω πανδημίας, διαμορφώνουν και ένα πλαίσιο ανατιμήσεων» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην «χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπου αντί η απελευθέρωση να οδηγήσει σε μείωση των τιμών, εντείνεται η ενεργειακή φτώχεια των νοικοκυριών ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξήσεις των τιμολογίων».
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την συγκρατημένη και ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ως έμπρακτη στήριξη προς την μικρομεσαία επιχείρηση» είπε ο κ.Χαρίτσης κάνοντας λόγο «για εξαπάτηση των μικρομεσαίων που βλέπουν τις προσδοκίες τους για ελαφρύνσεις και ενίσχυση εν μέσω πανδημίας να διαψεύδονται πλήρως».
«Αντίθετα, βλέπουμε να υλοποιείται το σχέδιο της έκθεσης Πισσαρίδη για βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων, προς όφελος των λίγων ισχυρών» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης