Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Η ρητορική Erdogan αντιβαίνει στις αποφάσεις για την επίλυση του Κυπριακού - Απορριπτέα η λύση των 2 κρατών

Πελώνη: Η ρητορική Erdogan αντιβαίνει στις αποφάσεις για την επίλυση του Κυπριακού - Απορριπτέα η λύση των 2 κρατών

H κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για προσπάθεια ανατροπής μιας επίλυσης στη βάση της διεθνούς νομιμότητας

Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στην Κύπρο αποκλείει η ελληνική πλευρά, με αφορμή και τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, από την Αμμόχωστο.
«Ακούσαμε και χθες το βράδυ από τον Erdogan να επαναλαμβάνει τις τουρκικές θέσεις περί δύο κρατών. Τόσο αυτές, όσο και οι σημερινές εξαγγελίες είναι σαφές ότι καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (σ.σ. για το καθεστώς της Αμμοχώστου).
Όλη η ρητορική αντιβαίνει στις αποφάσεις για την επίλυση του Κυπριακού, με βάση τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» τόνισε σε συνέντευξή της στο “Πρώτο Πρόγραμμα” του ραδιόφωνου της ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
«Είναι εξαγγελίες και προσπάθειες για την ανατροπή της προοπτικής μιας επίλυσης στη βάση της διεθνούς νομιμότητας που μας βρίσκουν αντίθετους.
Προφανώς, είναι απορριπτέα η λύση των δύο κρατών» πρόσθεσε.
Επιπλέον είπε ότι δυσκολεύει την προοπτική επίλυσης με βάση το πλαίσιο που υπάρχει.
«Βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις διπλωματικές απαντήσεις στις εξαγγελίες αυτές που βρίσκονται σε αντίθεση και με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης