Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απανωτά λάθη διαχείρισης της πανδημίας διαβρώνουν τα κοινωνικά ερείσματα της κυβέρνησης, ξεθωριάζουν τους αρίστους

Απανωτά λάθη διαχείρισης της πανδημίας διαβρώνουν τα κοινωνικά ερείσματα της κυβέρνησης, ξεθωριάζουν τους αρίστους
Η κοινωνία εύκολα κάνει συγκρίσεις, εύκολα αποδοκιμάζει, δύσκολα επιδοκιμάζει και γενικώς ξεχνάει εύκολα.
Σχετικά Άρθρα

Εάν κάποιος δεν είναι τυφλός κομματικός ή δεν έχει κομματικές παρωπίδες ή δεν τρέφεται από κρατικά διαφημιστικά έσοδα για να σωπαίνει ή να κραυγάζει κατ΄ εντολή δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποπέσει σε πολλά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας.
Τα λάθη αυτά αρχίζουν να διαβρώνουν τα κοινωνικά ερείσματα της κυβέρνησης και να ξεθωριάζουν τον προφίλ των αρίστων όπως παρουσιάστηκαν πολλά κυβερνητικά στελέχη.
Ήδη η φθορά είναι εμφανής και απέναντι από την ΝΔ μπορεί να είναι ένας ημιθανής ΣΥΡΙΖΑ και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση, γενικώς μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων… αλλά εάν συνεχιστούν οι γκάφες και τα λάθη… η κοινωνία που έχει μνήμη χρυσόψαρου θα αρχίσει να συγκρίνει την κακή πορεία της Ελλάδος με τον Μητσοτάκη με την χείριστη εικόνα της Ελλάδος επί Τσίπρα.
Η κοινωνία εύκολα κάνει συγκρίσεις, εύκολα αποδοκιμάζει, δύσκολα επιδοκιμάζει και γενικώς ξεχνάει εύκολα.
Το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ΝΔ δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε.
Οι καραμανλικοί απαξιώνουν τον Μητσοτάκη, ορισμένοι τον αποκαλούν ο άεργος που δούλεψε ένα φεγγάρι στο ventures capital της Εθνικής και έκτοτε κάνοντας χρήση του ονόματος Μητσοτάκη αναδείχθηκε στην πολιτική σκηνή.
Προσέξτε αυτά δεν τα υποστηρίζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά νεοδημοκράτες.
Οι Σαμαρικοί αν μη τι άλλο είναι έξαλλοι, εξού και η επανεμφάνιση Σαμαρά ασκώντας κριτική για την εξωτερική πολιτική την οποία δεν τι λες και κορυφαία…
Ισχυρότατοι οικονομικοί παράγοντες, δεν ξέρουμε τι υποστηρίζουν και το τι λένε στην κυβέρνηση για να κάνουν τις δουλειές τους αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι ασκούν πολύ έντονη κριτική για πολλές από τις πολιτικές και στρατηγικές της κυβέρνησης.. σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις.

Τα 10 βασικά λάθη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει την εντύπωση ότι κυβερνάει όχι με όρους του μέλλοντος αλλά με πρακτικές και παραδοχές του παρελθόντος.

1)Οι αρχικές τυμπανοκρουσίες, ότι είμαστε οι καλύτεροι στην διαχείριση της πανδημίας, ότι είμαστε οι super και οι διθύραμβοι στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που η κυβέρνηση προωθούσε πήγαν περίπατο.
Στο πρώτο κύμα της πανδημίας τα πήγαμε καλά, στο δεύτερο κύμα και στο τρίτο κύμα απλά τα πήγαμε χάλια… αλλά όταν λέμε χάλια εννοούμε χάλια.

2)Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες της Ευρώπης μαζί με τον συμπαθούντα τον ΛΟΑΤΚΙ Macron τον Πρόεδρο της Γαλλίας που με αυταρχισμό προσπαθεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα στον εμβολισμό.
Δεν είμαστε κατά των εμβολίων είμαστε όμως ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΤΑ της υποχρεωτικότητας και ξεκάθαρα κατά του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Μια κυβέρνηση επιχειρεί με αυταρχισμό να επιβληθεί γιατί όλες οι άλλες πρακτικές απέτυχαν.
Είναι αδιανόητο ένας πρωθυπουργός να αποκαλεί ψεκασμένους τους πολίτες, είναι όρος ανοησίας.
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πείθει τους πολίτες και να συγκεντρώνει την μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση εάν θέλει να λέγεται σοβαρή.

3)Παρουσιάστηκε το Ταμείο Ανάκαμψης ως το μαγικό φίλτρο που θα διασώσει την ελληνική οικονομία από το μαύρο της το χάλι.
Δυστυχώς οι πολιτικοί μας, είναι φθηνοί πολιτικάντηδες, όταν είναι στην αντιπολίτευση αφορίζουν τα πάντα και όταν κυβερνούν ωραιοποιούν τα πάντα, αυτό ονομάζεται πολιτικάντης.
Για όσους τυφλούς κομματικούς δεν θέλουν να το παραδεχθούν η ελληνική οικονομία συνεχίζει να έχει το μαύρο της το χάλι και μια σύγκριση σε ΑΕΠ, δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος – απόλυτο μέγεθος και σε σχέση με το ΑΕΠ αποδεικνύει ότι είμαστε πιο χάλια από τα προηγούμενα χάλια.
Η ελληνική οικονομία δεν είναι ο παράδεισος… αλλά ότι έχει τα μαύρα της τα χάλια νομίζουμε ότι το έχουμε αποδείξει με στοιχεία αρκετές φορές.

4)Lockdowns… το πείραμα της αποτυχίας.
Όλοι έριξαν την πέτρα του αναθέματος.
Δεν θα πούμε πολλά αλλά από τον Μάρτιο του 2020 υποστηρίζουμε ότι τα lockdowns είναι η αποτυχία των πολιτικών, είναι διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας.
Ενώ χάσαμε τον αριθμό των lockdowns, εμφανίστηκαν τα τοπικά lockdowns, βλέπε Μύκονο στην οποία συχνά πυκνά καταφεύγουν τα ΛΟΑΤΚΙ.
Η κυβέρνηση κατανόησε ότι το πείραμα Μύκονος ήταν γκάφα και άρον άρον το πήρε πίσω.

5)Εάν δεν κανείς πως συμπεριφέρεται το Ισραήλ παίρνει καλό βαθμό και με όρους διαχείρισης και με όρους διαφάνειας.
Το Ισραήλ ήταν το πρώτο κράτος στον κόσμο που εξέθεσε την Pfizer και τον εβραϊκής καταγωγής διευθύνοντα σύμβουλο Bourla.
Αποκάλυψαν ότι τα εμβόλια της Pfizer έχουν χαμηλή αποδοτικότητα μετά την πάροδο 6 μηνών υποχρεώνοντας την Pfizer όχι μόνο να αναγνωρίσει το πρόβλημα αλλά να ζητήσει από την FDA την Αμερική Ρυθμιστική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων και 3η δόση.
Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τον Boulra όπως οι ιθαγενείς τους λευκούς Ισπανούς ή Πορτογάλους κατακτητές.

6)Στο Ισραήλ παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία, αναλυτικά, π.χ. από τα νέα κρούσματα και σοβαρές περιπτώσεις νοσούντων πόσοι ήταν εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι.
Στην Ελλάδα αποκρύπτονται τα στοιχεία αυτά, λες ότι η κοινωνία είναι χωριάτες αναλφάβητοι…
Επίσης οι έλληνες λοιμωξιολόγοι είναι τουλάχιστον τραγικοί τρομολάγνοι, αν όχι όλοι οι περισσότεροι.
Καταστροφολογούν αλλά π.χ. για την μετάλλαξη Delta δεν αναφέρουν ότι έχει υψηλή μεταδοτικότητα αλλά υπερβολικά χαμηλή νοσηρότητα και θνητότητα.
Δεν λένε ότι τα νέα παιδιά δεν κινδυνεύουν και το ξέρουν πολύ καλά, η πιθανότητα να πεθάνει ένα νέο παιδί από Covid 19 είναι 0,00020%.
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν επικοινωνιολόγοι και ολίγον φερέφωνα της κυβέρνησης.
Έχασαν την αξία τους και ο ρόλος τους δεν είναι να γλείφουν την κυβέρνηση ώστε να πάρουν καλές επιχορηγήσεις αλλά να προστατεύουν και να ενημερώνουν την κοινωνία.
Κάτι δήθεν θρησκόληπτοι που εμφανίζονται ως σοβαροί… κάνουν χρυσές δουλειές με τις χορηγίες… για να τα λέμε όλα.

7)Εξωτερική πολιτική.
Τι να πρωτοθυμηθούμε.
Τις 100 ημέρες που έκανε διακοπές… έρευνες εννοούσαμε το Oruc Reis και ορισμένοι ήταν έτοιμοι για πόλεμο;
Να θυμηθούμε τις συνεχείς προκλήσεις του Erdogan ή να θυμηθούμε την επαίσχυντη, προσβλητική και απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών η οποία… προσβάλλει τον ελληνικό λαό.

8)Αφήσαμε για το τέλος ένα ειδικό θέμα.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει τους ΛΟΑΤΚΙ και να έχει εγκαταλείψει τον θεσμό της οικογένειας σημειολογικά μιλώντας.
Δεν μπορεί να καλείς του εκπροσώπους των ΛΟΑΤΚΙ και να μην έχεις καλέσει μια φορά μια πολυμελή οικογένεια στο Μέγαρο Μαξίμου για να στείλεις και ένα συμβολικό μήνυμα.
Τα παρεό, οι ανταύγειες στα μαλλιά και η θηλυπρέπεια, δεν μπορεί να γίνει status quo ας κρατήσει ο καθένας τις προσωπικές του επιλογές για τον εαυτό του… δεν θα αποτελέσουν ΠΟΤΕ πρότυπο για την κοινωνία οι ΛΟΑΤΚΙ γιατί απλά δεν είναι κοινωνικό πρότυπο.
Δυστυχώς η Εκκλησία και η ιεραρχία της έχουν γίνει άβουλα πιόνια χωρίς καμία θεσμική παρέμβαση στην κοινωνία.
Ουραγοί των εξελίξεων οι εκκλησιαστικοί παράγοντες.

9)Η κυβέρνηση προσπαθεί, δεν μπορούμε προφανώς να τα ισοπεδώσουμε όλα και σίγουρα σε κάποιους τομείς, που άπτονται της ελεύθερης αγοράς έχουν γίνει κινήσεις θετικές για την προοπτική της χώρας.
Όμως κάθε κυβέρνηση θέλει το καλό της κοινωνίας αλλά ενίοτε αποφασίζει για το κακό της.
Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ είναι κόμμα της αγοράς, δείχνει να θέλει να βολέψει κάποιους με τους οποίους θέλει να κάνει δουλειές παρά έχει όραμα για την οικονομία.
Δεν θα λαϊκίσουμε με την Goldman Sachs πως παίρνει τις δουλειές και ποιους υποστηρίζει αλλά οι κινήσεις που έχουν γίνει τελευταία δεν θεωρούνται και σπουδαίας εμβέλειας.
Οι προμήθειες όμως απογειώθηκαν…

10)Η διαφορά μεταξύ αρίστων και αχρήστων είναι ένα Χ.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει Χ γιατί παρά τα λάθη δεν θα πρέπει να ισοπεδώσουμε την προσπάθεια της.
Ωστόσο π.χ. θα θέλαμε ο Ά. Γεωργιάδης να διατηρήσει τον ρόλο του ως υπουργός Ανάπτυξης και να μην μιλάει για την πανδημία, υπάρχουν αρμοδιότεροι για να μιλήσουν.
Γιατί π.χ. ο Θ. Σκυλακάκης δεν μιλάει για την πανδημία και όποτε δημοσιοποιεί τις θέσεις του, αναφέρεται στο Ταμείο Ανάκαμψης στο αντικείμενο του.

Υπάρχουν και πολλά άλλα που θα τα παρουσιάσουμε προσεχώς.
Πολλοί θα μας επικρίνουν, κάποιοι άσχετοι θα μας πουν αριστερούς, αγνοώντας ότι επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ το bankingnews κυνηγήθηκε όσο λίγα μέσα ενημέρωσης επειδή ασκούσαμε δριμεία κριτική για τα εγκληματικά τους λάθη.
Το bankingnews είναι ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης που δεν λειτουργεί με κρατικά κεφάλαια, δεν έχει ανάγκη την κρατική διαφήμιση και δεν πορεύεται με τον παραλογισμό... πόσα μου δίνεις για να σε στηρίξω που κάνουν άλλα μέσα ενημέρωσης δυστυχώς.
Θα παραμείνουμε ανεξάρητο μέσο ενημέρωσης και θα τα γράφουμε όλα και τα θετικά και τα αρνητικά.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης