Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Ξεπερνάμε τους 10 εκατ. εμβολιασμούς – Εμβολιασμένο το 53% του πληθυσμού

Κικίλιας: Ξεπερνάμε τους 10 εκατ. εμβολιασμούς – Εμβολιασμένο το 53% του πληθυσμού
Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά μετά από τη 17μηνη μάχη με την πανδημία είπε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως σήμερα η Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 53% του πληθυσμού.
«Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα θα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Δεν μας αρκεί αυτό.
Θέτουμε διαρκώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την ψυχική υγεία και τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την ψυχική υγεία που διεξάγεται στην Αθήνα.
Ο κ.Κικίλιας μίλησε και για τη μεγάλη πρόκληση των ημερών, την επίτευξη ενός τείχους ανοσίας μέσω της δίκαιης και καθολικής διανομής εμβολίων, ενώ υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά μετά από τη 17μηνη μάχη με την πανδημία.
«Παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί.
Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σχολεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, όσοι δουλεύουν στη φύλαξη των σχολείων πρέπει να εμβολιαστούν.
Αυτή είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα» επεσήμανε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως «από το πρώτο κύμα της πανδημίας πήραμε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας μας από την απειλή της Covid-19».

Ανταποκριθήκαμε στο α’ κύμα

«Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.
Και αυτό το διεθνές συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί:
Να μη μείνει κανείς πίσω».
Ο κ.Κικίλιας αναφέρθηκε, επίσης, στον αγώνα κατά της Covid-19, που δίνουν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, λέγοντας πως «αναδείχθηκαν ως ήρωες, επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις, την αφοσίωση και την υπομονή τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό. Για αυτήν την προσπάθειά τους, παραμένουμε υπόχρεοι σε αυτούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης