Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Ναι στον καθολικό εμβολιασμό αλλά η υποχρεωτικότητα έπρεπε να είναι η έσχατη λύση

Ξανθός: Ναι στον καθολικό εμβολιασμό αλλά η υποχρεωτικότητα έπρεπε να είναι η έσχατη λύση
Εκβιασμός η υποχρεωτικότητα, θα πυροδοτήσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις είπε ο κ.Ξανθός
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά η τροπολογία της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αναιρεί ευθέως το δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης και θα πυροδοτήσει κοινωνικές αντιδράσεις διατύπωσε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.
«Η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένους κλάδους και ομάδες εργαζομένων θα έπρεπε να ήταν η έσχατη λύση.
Η κυβέρνηση όμως, σήμερα μας φέρνει μια διάταξη η οποία πλέον εισάγει ουσιαστικά την αναίρεση ενός θεμελιώδους δικαιώματος, που είναι το δικαίωμα στην εργασία, στην επιβίωση και στην αξιοπρέπεια» είπε ο κ.Ξανθός.

Είναι εκβιασμός

Ο κ.Ξανθός χαρακτήρισε την υποχρεωτικότητα «εκβιασμό που θα πυροδοτήσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα και θα καλλιεργήσει μια πόλωση και έναν διχασμό».
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει με την ιερή αγανάκτηση των εμβολιασμένων κατά των ανεμβολίαστων.
Επωάζετε μια κοινωνική αγριότητα στην οποία προφανώς δεν θα συναινέσουμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Ξανθός.

Κατηγορηματικά αντίθετοι

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην μεθόδευση αυτή, εννοείται, ότι στηρίζουμε την ιδέα του καθολικού εμβολιασμού, εννοείται ότι στηρίζουμε την ιδέα του εμβολιασμού ως δικαιώματος που πρέπει να διασφαλίζεται ισότιμα σε όλο τον κόσμο με την άρση της πατέντας.
Με τιμωρητικές όμως πρακτικές, δεν προωθούνται αυτά, τα ζητούμενα, υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης και αυτό απαιτεί μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Ο φόβος και η διστακτικότητα δεν απαντώνται με τον φόβο απέναντι στην απόλυση, την ανεργία και την φτώχια.
Εάν δεν εμβολιάσουμε με εμπιστοσύνη και ασφάλεια την κοινωνία, όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ.Ξανθός.

Πρόσχημα ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Χαρακτήρισε πρόσχημα τον εμβολιασμό των υγειονομικών καθώς όπως είπε «αυτή είναι μία πολύ περιορισμένη ομάδα του πληθυσμού των επαγγελματιών υγείας» και αναρωτήθηκε «με τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια ανεμβολίαστων συμπολιτών μας τι θα κάνετε ακριβώς, πως θα πετύχουμε την επιτάχυνση της ανοσίας, θα πάμε σε γενικευμένη υποχρεωτικότητα;».
«Αυτό είναι το σχέδιό σας;
Νομίζω ότι εάν έχετε τέτοιο σενάριο στο μυαλό σας είστε βαθιά νυχτωμένοι» είπε ο κ.Ξανθός, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να προσπαθεί να εκμεταλλεύεται την εύλογη απαίτηση της κοινωνίας που θέλει «οι άνθρωποί που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς να είναι εμβολιασμένοι».

Αυταρχική κουλτούρα

«Η κυβέρνηση απέδειξε ότι επειδή έχει νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κουλτούρα, επειδή έχει κουλτούρα μηδενικής ανοχής και αδυναμία να εξασφαλίσει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση αυτή», για αυτό εκτίμησε πως «καθημερινά επωάζεται το κοινωνικό αίτημα της αλλαγής πορείας στα πολιτικά πράγματα και της δημιουργίας των προϋποθέσεων ύπαρξης μιας προοδευτικής κυβέρνησης» είπε ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης