Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σενάριο για μόνο εμβολιασμένους στο λιανεμπόριο - Γεωργιάδης: Δεν είμαστε τύραννοι

Σενάριο για μόνο εμβολιασμένους στο λιανεμπόριο - Γεωργιάδης: Δεν είμαστε τύραννοι

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν οριζόντια μέτρα και σε άλλα νησιά - Διατηρεί τη συζήτηση περί απολύσεων ανεμβολίαστων

Σχετικά Άρθρα
Στο τραπέζι παραμένει το σενάριο, οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ακόμα και από τα καταστήματα λιανεμπορίου.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόνενο να μην επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν εμβολιατεί να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.
«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε» ξεκαθάρισε.
«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν.
Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο» επισήμανε.

Η περίπτωση της Μυκόνου

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη οπού δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τον υπουργό, στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό.
«Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε ο υπουργός.
Για το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά όπως της Κρήτη ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος είναι κράτος» και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει.

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε «δεν είμαστε τύραννοι», ενώ συμπλήρωσε «έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε».
Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλειά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης