Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Πιθανό να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολίων – Μέσο πίεσης οι αναστολές εργασίας

Χατζηδάκης: Πιθανό να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολίων – Μέσο πίεσης οι αναστολές εργασίας
Τη Δευτέρα 26/7 οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι αναστολές εργασίας – που προβλέπονται στην τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – είναι ένα μέτρο πίεσης προς όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους πολίτες για να εμβολιαστούν, ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε πως «κάνουμε αυτό που γίνεται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία».
«Κάνουμε αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική.
Λέμε δηλαδή, ότι σε ορισμένες ευαίσθητες κατηγορίες επαγγελματιών, που σχετίζονται με ανθρώπους, οι οποίοι είναι άρρωστοι, ανάπηροι, ηλικιωμένοι, θα πρέπει να θεσπιστεί πλέον η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τους, διότι το δικαίωμα του ασθενούς να ζήσει είναι υπέρτερο του δικαιώματος του νοσηλευομένου, ο οποίος λέει ότι για τον άλφα ή βήτα λόγο, επειδή ο Μπιλ Γκέιτς τον παρακολουθεί, επειδή θα τον χαράξουν μέσω του εμβολίου κ.λπ., δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο».

Δεν αποκλείεται η επέκταση

«Δεν πήγαμε σε μία γενική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, πήγαμε σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίοι επηρεάζουν κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου.
Αυτό έκανε ο Ντράγκι, αυτό έκανε και ο Μακρόν» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αναστολές εργαζομένων και στο ενδεχόμενο απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
«Δεν θα ήθελα να τρέχουμε.
Θα ήθελα να μείνουμε στο ότι πέρασε αυτή η τροπολογία, με όποια μηνύματα εκπέμπει.
Δείχνει τη βούληση της πολιτείας.
Η αναστολή είναι ένα μέτρο πίεσης προς αυτούς που επιπόλαια αντιμετωπίζουν το ζήτημα.
Αν το ξανασκεφτούν, και δεύτερη και τρίτη φορά, πιστεύω ότι θα το κάνουν, γιατί είναι ένα ζήτημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων.

Στις 26/7 οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Ο κ.Χατζηδάκης είπε πως την ερχόμενη Δευτέρα 26/7, όταν και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό.
«Δεν μπορώ να σας πω ποια θα είναι η εισήγηση, διότι είναι αυστηρή η διαδικασία και προβλέπεται ότι ο υπουργός τοποθετείται στο υπουργικό συμβούλιο.
Χθες δώσαμε στη δημοσιότητα τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων και διαφόρων φορέων, μεταξύ των οποίων και της ΤτΕ.
Από τις προτάσεις τους προκύπτει ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), προτείνουν να «παγώσει» ο κατώτατος μισθός, λόγω της μεγάλης ύφεσης που μεσολάβησε με την πανδημία και λόγω των επιπτώσεων στις επιχειρήσεις.
Η ΓΣΕΕ προτείνει αύξηση στα 751 ευρώ από τα 650 ευρώ(...)
Τη Δευτέρα το πρωί θα κάνω την εισήγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο» είπε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης