Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμπανάκι στο Μαξίμου από τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις: Αλλάξτε πρόσωπα στην κυβέρνηση και ακούστε τους νέους

Καμπανάκι στο Μαξίμου από τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις: Αλλάξτε πρόσωπα στην κυβέρνηση και ακούστε τους νέους

Ο «χάρτης» της γκρίζας ζώνης του εκλογικού σώματος

Σχετικά Άρθρα

Oι δημοσκοπήσεις που διαβάσανε στο Μέγαρο Μαξίμου προσφάτως δείχνουν σημαντικά και ανατρεπτικά ευρήματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Οι πηγές μας, μάς λένε ότι ενώ η ΝΔ διατηρεί υψηλά ποσοστά, στις μετρήσεις υπάρχει μία μεγάλη γκρίζα περιοχή του εκλογικού συστήματος, οι δυσαρεστημένοι της πολιτικής Μητσοτάκη που αυξήθηκαν από τις τελευταίας πολωτικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης όπως π.χ η βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, τα νέα υποχρεωτικά μέτρα.
Όλα αυτά δε συνάδουν με την κανονικότητα που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός.

Μεγάλη η γκρίζα ζώνη του εκλογικού σώματος

Δεν πηγαίνουν σε κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης αλλά δεν τους κερδίζει πια και ο Μητσοτάκης.
Απεναντίας, η κυβέρνηση με την διαχείριση της πανδημίας τούς έχει γίνει αρκετά αποκρουστική.
Ποιοι αποτελούν τη γκρίζα ζώνη του εκλογικού τοπίου;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι νέοι, νέο-άνεργοι της πανδημίας που δεν πρόλαβαν να σηκώσουν κεφάλι από την μεγάλη κρίση της χώρας, νέο-χρεοκοπημένοι μικρομεσαίοι της πανδημίας που δεν άντεξαν τα πολύμηνα κλεισίματα της ελληνικής αγοράς.

Δυσαρέσκεια για υπουργούς, ανάγκη για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Παράλληλα, υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι υπάρχει μία λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στους σημερινούς υπουργούς οι οποίοι έχουν βρεθεί αναρίθμητες φορές σε μέτωπα που έχει ανοίξει το κυβερνητικό έργο. Εργασιακά, παιδεία, ασφάλεια, ανάπτυξη και φυσικά η πανδημία/εμβολιασμοί έχουν δημιουργήσει μεγάλη αντιπάθεια σε μέρος του κόσμου και οι αρμόδιοι υπουργοί είναι κόκκινο πανί γι’ αυτούς.
Παρ’ όλο που όλοι γνωρίζουμε ότι κανένας υπουργός δεν παίρνει πρωτοβουλίες για το κυβερνητικό πρόγραμμα- όλα καθοδηγούνται από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό- οι υπουργοί την πληρώνουν ενώ στις μετρήσεις πολιτικά κυρίαρχος παραμένει ο Πρωθυπουργός, χωρίς σημαντικές απώλειες μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια διαχείρισης.

Δυνατό χαρτί ακόμα ο Μητσοτάκης, θέλει να βγει μπροστά

Το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης και όχι οι υπουργοί, γι’ αυτό και σε ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού τον προτρέπουν να βγαίνει μπροστά, να απευθύνεται με διαγγέλματα στους πολίτες, να τους επεξηγεί την κατάσταση και να παίρνει πρωτοβουλίες όπως με το Freedom pass.
Γι’ αυτό και μέσα στο τελευταίο διάστημα, ο Πρωθυπουργός έχει κάνει περιοδείες σε όλη Ελλάδα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Χαλκίδα κ.α.
Προκειμένου να πείσει προσωπικά για τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης όπως είναι π.χ ο εμβολιασμός ή όπως είναι το αφήγημα της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων που έρχονται με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μειώθηκε η δυναμική του Ταμείου Ανάκαμψης, όλοι μιλάνε για το 4ο κύμα και το lockdown

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι η δυναμική του Ταμείου Ανάκαμψης και των μεγάλων έργων έχει σιγήσει μπροστά στο σενάριο του 4ου κύματος της πανδημίας, μιας νέας υγειονομικής κρίσης και ενδεχομένως άλλου ένα lockdown στην αγορά από το φθινόπωρο.
Το Μαξίμου το γνωρίζει αυτό και συνδυαστικά με το εύρημα των δημοσκοπήσεων περί «κουρασμένης» και «φθαρμένης» κυβέρνησης, η μόνη λύση για να αντέξει δημοσκοπικά είναι ένας δομικός ανασχηματισμός. Ότι πριν ήταν πολυτέλεια, τώρα καθίσταται υποχρεωτική ανάγκη για τον Κ. Μητσοτάκη.
Οι στενοί συνεργάτες ζητάνε από τον Πρωθυπουργό αλλαγές σε θέσεις-κλειδιά
Του το έχουν συστήσει και πολύ στενοί του συνεργάτες, ότι πρέπει να δοθεί ένα restart στην κυβέρνηση, κυρίως σε επίπεδο προσώπων.
Yπέρμαχοι αυτής της άποψης είναι και ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Άκης Σκέρτσος.
Κάποιοι υπουργοί με το ύφος και το δημόσιο λόγο τους, έχουν δημιουργήσει σοβαρές αντιπάθειες.
Κάποιοι άλλοι, έχοντας πολύ καλή δημοτικότητα, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν καλύτερα σε άλλες θέσεις.
Ένα είναι βέβαια, το Μαξίμου, η Κ.Ο της ΝΔ αλλά και ο κόσμος θέλει να δει αλλαγές στη κυβέρνηση, θέλει να δει μία νέα κυβέρνηση.
Θεωρεί την παρούσα «κουρασμένη».
Και δικαίως, η κυβέρνηση όπως ξεκίνησε το 2019, έτσι έχει παραμείνει εκτός από 2 μικρές αλλαγές.
Ποτέ ξανά δεν παρέμειναν στη θέση τους τόσοι υπουργοί για τόσο χρόνο, ειδικά όταν υπάρχουν ελλείψεις,

Ο Κ.Μητσοτάκης φοβάται να κάνει ανασχηματισμό λόγω ισορροπιών στη ΝΔ

Ο μόνος που αντιδράει ως τώρα, είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης φοβούμενος να ανοίξει θέματα ισορροπιών και κυρίως να ανοίξει «παρτίδες» με δύο κρίσιμους πόλους της δεξιάς παράταξης, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ακόμα και με τον Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται σε γκρίνια, εκτονώνεται η δεξιά πτέρυγα.
Εντός, όμως, της Νέας Δημοκρατίας.
Οπότε καλύτερα να γκρινιάζει δίπλα σου, παρά να είναι απέναντί σου σε κάποιο άλλο κομματικό σχηματισμό.
Και το ίδιο ισχύει και για πολύ δεξιούς υπουργούς.
Εν πάση περιπτώσει, όμως, τα καμπανάκια στο Μαξίμου από τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις είναι τα εξής: Αλλάξτε ρότα, αφήστε την αντιλαϊκή πολιτική και αλλάξτε κυβερνητικά πρόσωπα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης