Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ για «πόθεν έσχες» Κ. Μητσοτάκη: Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από απειλές και ύβρεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ για «πόθεν έσχες» Κ. Μητσοτάκη: Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από απειλές και ύβρεις
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.σΣ για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη

Στο ζήτημα με το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού επανέρχεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος τα νέα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Documento», διευκρινίζοντας «το θέμα δεν αφορά τη τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση.
Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης».
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Εδώ και 15 ημέρες καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες που καταθέτει εδώ και 4 χρόνια.
Αντί απαντήσεων όμως προσπάθησε με ψεύδη να συσκοτίσει την υπόθεση κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.
Τρεις φορές τις τελευταίες εβδομάδες φέρεται να είπε ψέματα για να διαψευστεί αργότερα από επίσημα έγγραφα των γαλλικών και ελληνικών Αρχών.
Τελευταία του προσπάθεια ήταν η δημοσιοποίηση, μέσω του γραφείου Τύπου του ΠΘ, ενός ιδιωτικού συμφωνητικού χωρίς αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα».
Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «και αυτή η προσπάθεια όμως δείχνει να καταρρίπτεται σήμερα και μάλιστα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Συνελήφθη διπλά ψευδόμενος

Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento η σύζυγος του πρωθυπουργού κατέθεσε στις ελληνικές Αρχές το 2018, δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη μεταβίβαση, έγγραφο των γαλλικών Αρχών σύμφωνα με το οποίο είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από απειλές και ύβρεις.
Συνελήφθη διπλά ψευδόμενος.
Και σε ό,τι αφορά την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, και σε όσα ανέφερε για να το δικαιολογήσει.
Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα που προφανώς δεν απευθύνεται μόνο προς την εκτελεστική εξουσία: Είναι σε αυτό το τόπο όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο ή οι νόμοι και η δικαιοσύνη αφορούν όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του;
Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ένας πρωθυπουργός που παρανόμησε και απαντά με επαναλαμβανόμενα ψέματα και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη.
Στην Ελλάδα;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης