Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Σε ελεύθερη πτώση η κυβέρνηση – Εκρηκτικό το κλίμα στην κοινωνία

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Σε ελεύθερη πτώση η κυβέρνηση – Εκρηκτικό το κλίμα στην κοινωνία
"Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια της πειθούς και να αφήσει κατά μέρος τις παλινωδίες", αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος

«Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «ενδεχομένως να αναζητεί ημερομηνία εκλογών», αλλά «η πανδημία φαίνεται πως του χαλάει τα σχέδια».
«Η υλοποίηση του προγράμματος της ΝΔ με τους χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ ως πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια, με τον νέο πτωχευτικό νόμο που καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, με τα απλήρωτα 10ωρα και τις ατομικές συμβάσεις, αλλά και με το επικείμενο τζογάρισμα συντάξεων και ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία», επισημαίνει ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».
Τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να δώσει αυτή τη μάχη για να κερδίσει. Για να υπάρξει μια νέα αρχή με δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες. Μπροστά σε αυτή τη μάχη όλοι και όλες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ο Ν. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση για μια νέα αρχή για την ελληνική κοινωνία», που περιλαμβάνει την ενίσχυση και θωράκιση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία, την διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, λύση απαραίτητη για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεών και την διατήρηση θέσεων εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια της πειθούς και να αφήσει κατά μέρος τις παλινωδίες. Ο διχαστικός λόγος απέναντι στην ελληνική κοινωνία δεν αποδίδει, αντίθετα επιδεινώνει να φαινόμενα αμφισβήτησης».
Ακόμη, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι «ευθύνεται για την μη ενίσχυση του ΕΣΥ και την μη λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού, για την προμήθεια με 2 εκατ. λιγότερες δόσεις από το εμβόλιο της Moderna, αλλά και για μια σειρά από παλινωδίες».
«Για το AstraZeneca, για τα περιοριστικά μέτρα, ακόμα και για τις πατέντες έχουμε δει να αλλάζουν συνεχώς οι απόψεις των κυβερνητικών στελεχών, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού. Οι συνεχείς αυτές παλινωδίες ρίχνουν νερό στον μύλο των αντιεμβολιαστών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης