Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ατύχημα ο θάνατος Βαλυράκη υποστηρίζουν οι δικηγόροι των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση

Ατύχημα ο θάνατος Βαλυράκη υποστηρίζουν οι δικηγόροι των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση

Σε ατύχημα αποδίδουν τον θάνατο του Ιωσήφ Βαλυράκη οι δικηγόροι των δυο ως φερόμενων εμπλεκόμενων στην υπόθεση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα σε δελτίο Τύπου όπου εξέδωσαν τονίζουν πως, «από το σύνολο της σχηματισθείσης δικογραφίας και τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει μετά βεβαιότητας το απόλυτο και ασφαλές συμπέρασμα ότι πρόκειται για τραγικό, ναυτικό ατύχημα, που οφείλεται στην πτώση του από το σκάφος του, εξ αιτίας πιθανόν κακού χειρισμού από τον ίδιο τον Ιωσήφ Βαλυράκη, σε συνδυασμό με τα πολλά και σημαντικά μηχανολογικά προβλήματα και τις ελλείψεις που είχε το σκάφος του και της εν συνεχεία πρόσκρουσης του ακυβέρνητου πλέον σκάφους επάνω του, κατά την διάρκεια των πολλών κυκλικών περιστροφών που αυτό σημείωσε!
Ο Ιωσήφ Βαλυράκης βρέθηκε μόνος του για θαλάσσιες καταδύσεις σε ηλικία σχεδόν 80 ετών, χωρίς να τηρεί κανέναν από τους θεσπισμένους και υποχρεωτικούς κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, με ένα σκάφος με αναρίθμητα τεχνικά και μηχανολογικά προβλήματα.
Τα ασφαλή αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη που αφορά το σκάφος, τις ιατροδικαστικες πραγματογνωμοσύνες και από τις δεκάδες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που έβλεπαν το σκάφος του Βαλυράκη να κάνει κύκλους ακυβέρνητο»!
Μάλιστα όπως γνωστοποιούν
« Ο μοναδικός και παντελώς αναξιόπιστος και φαιδρός «μάρτυρας» που δήθεν είδε από την ακτή έναν ψαρά να χτυπάει τον Βαλυράκη με κοντάρι μήκους 3.50 μέτρων στο κεφάλι και να τον σκοτώνει, ισχυρίζεται χονδροειδή και ασύστολα ψεύδη για τα οποία θα κληθεί να δώσει λόγο στην Δικαιοσύνη. Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι έχει ήδη κατατεθεί μήνυση ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, κατά του «δήθεν μαρτύρα» και κατά παντώς άλλου ηθικού αυτουργού και υπευθύνου για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφημήσεως».

Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας 2/8 κατέθεσαν αναλυτικό υπόμνημα παροχής εξηγήσεων ενώπιον της Λιμενικής Αρχής Ερετρίας.
Ως εκ τούτου, καλούν, « τον οποιοδήποτε τρίτο (δημοσιογράφο, αυτόκλητο ερευνητή, αυτοβούλως εμπλεκόμενο, συγγενή, νομικό παραστάτη, μηνυτή, εμφανιζόμενο ως δήθεν «αυτόπτη μάρτυρα» κ.λ.π.), που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με την υπόθεση του Ιωσήφ Βαλυράκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, σε νομικό, ηθικό, δημοσιογραφικό και κοινωνικό επίπεδο και στις σχετικές δημοσιεύσεις, δηλώσεις, αναφορές που προβαίνει, καθώς τα όσα δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα και αφορούν τους δύο εντολείς μας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας.

Οποιοσδήποτε έχει έστω και τις βασικές γνώσεις ποινικού δικαίου και έχει λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας, θα γνωρίζει την μία, μοναδική και καταφανή αλήθεια που προκύπτει ότι ο τραγικός θάνατος του Ιωσήφ Βαλυράκη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ατύχημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο ίδιος ο θανών, ο οποίος στην ηλικία των 79 ετών, οδηγούσε το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο δεν υπήρχε ίχνος νομιμότητας και ασφάλειας, με αναρίθμητες τεχνικές και μηχανολογικές δυσλειτουργίες και παρατυπίες και που στην πραγματικότητα αποτελούσε ένα πλωτό, κινούμενο φέρετρο, επικίνδυνό τόσο για τον ίδιο τον αποβιώσαντα χιριστή, αλλά και για τρίτα σκάφη και επιβαίνοντες»! Καταλήγοντας την ανακοίνωση τους οι δικηγόροι τονίζουν πως, «Ο Βαλυράκης έχασε τη ζωή του σε τραγικό, ναυτικό ατύχημα, γιατί δεν τηρούσε ούτε έναν από τους θεσπισμένους κανόνες ασφαλούς πλεύσης!
Τα σχετικά στοιχεία της δικογραφίας που αποδεικνύουν την αλήθεια, θα δοθούν στην δημοσιότητα, όταν θα έρθει η ώρα και με προτεραιότητα την ορθή εκπροσώπηση των εντολέων μας και όχι την δημιουργία εντυπώσεων, οπότε και θα κληθούν να δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη άπαντες οι συκοφάντες και οι λοιποί ψευδομάρτυρες! Ευτυχώς, η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται από δήθεν ερευνητές σε τηλεοπτικές εκπομπές και τηλεοπτικά παράθυρα και κυρίως η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται από όσους έχουν «περίεργη» πρεμούρα να μετατρέψουν ένα τραγικό ναυτικό ατύχημα σε δήθεν δολοφονία!
Οι εντολείς μας, γνωρίζοντας την αλήθεια και την μη εμπλοκή τους με κανέναν τρόπο με την υπόθεση του θανάτους του Ιωσήφ Βαλυράκη, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, αφήνοντας τους υπόλοιπους να υποβάλλουν μηνυτήριες αναφορές κατά των εισαγγελέων και των ανακριτικών υπαλλήλων που χειρίζονται την σοβαρή αυτή υπόθεση και να αμφισβητούν τα πορίσματα των ειδικών πραγματογνωμόνων»!

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης