Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης (ΚΙΝΑΛ): Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, παρά την επικοινωνιακή διαχείριση

Καμίνης (ΚΙΝΑΛ): Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, παρά την επικοινωνιακή διαχείριση
Η κυβέρνηση "οφείλει να μας πει τι έφταιξε τελικά και καίγεται σχεδόν η μισή χώρα επί μια εβδομάδα", τονίζει ο Γ. Καμίνης

«Πέντε μέρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια, έχει καταστραφεί ανυπολόγιστος αριθμός κατοικιών, επιχειρήσεων, ένα τεράστιο απόθεμα φυτικού και ζωικού πλούτου και έχει δημιουργηθεί ένα «κύμα» εκατοντάδων εκτοπισμένων συνανθρώπων μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Καμίνης, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη στο Κινήματος Αλλαγής.
Τονίζει πως «οι στιγμές που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η χώρα με τις πυρκαγιές είναι δραματικές και μας γεμίζουν θλίψη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο στρατός και οι εθελοντές καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες να σωθεί ό,τι σώνεται και τους αξίζουν συγχαρητήρια».
Όπως σημειώνει, «ταυτόχρονα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι φωτιές κατακαίουν Ηλεία, Μεσσηνία, Ρόδο και Φωκίδα, ενώ δεν φαίνεται να βρισκόμαστε κοντά στον έλεγχο αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.
Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση, μετά τα αλληλοσυγχαρητήρια των πρώτων ημερών, και βλέποντας αυτό που έρχεται, προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα τα έπραξε ορθώς, ζητώντας να μιλήσουμε με αριθμούς!».

Απαντήσεις από την κυβέρνηση

Ο κ. Καμίνης ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση λέγοντας πως «αφού λοιπόν θέλει να μιλήσουμε για αριθμούς, να μας πει, πόσα εναέρια μέσα επιχείρησαν σε κάθε μέτωπο όλες αυτές τις μέρες, την ώρα που καθημερινά όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες των δραματικών εκκλήσεων που απευθύνουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες και οι ίδιοι οι κάτοικοι για βοήθεια, κυρίως για αποστολή πτητικών μέσων στις φλεγόμενες περιοχές τους.
Να μας πει επίσης, πόσα χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών (πραγματικών, ώστε να μη δημιουργείται σκόπιμη σύγχυση με τους δασικούς δρόμους) έχει διανοίξει τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα και ειδικότερα στις περιοχές που σήμερα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Και βεβαίως, ποιά άλλα μέτρα πρόληψης έλαβε.
Ενώ -όπως αναφέρει η κυβέρνηση- διέθετε επαρκή αριθμό πτητικών μέσων, προσωπικού και εν γένει πόρους περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οφείλει να μας πει τι έφταιξε τελικά και καίγεται σχεδόν η μισή χώρα επί μια εβδομάδα.
Μήπως τελικά δεν έχουμε κάνει την “καλύτερη δυνατή προετοιμασία”, όπως ισχυριζόταν πριν από μόλις μερικούς μήνες ο Πρωθυπουργός, ή μήπως υπάρχει θέμα ικανότητας στην υλοποίηση ακόμη και του ίδιου του δικού τους σχεδιασμού; «.
«Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, παρά την επικοινωνιακή διαχείριση», καταλήγει ο κ. Καμίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης