Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιχείρηση κατευνασμού της οργής των πολιτών από την κυβέρνηση – Ποιοι πραγματικά προσπάθησαν και ποιοι παίζουν θέατρο

Επιχείρηση κατευνασμού της οργής των πολιτών από την κυβέρνηση – Ποιοι πραγματικά προσπάθησαν και ποιοι παίζουν θέατρο

Το επιτελικό κράτος… αποδείχθηκε ανεπαρκές και ανίκανο να διαχειριστεί τις πυρκαγιές και το μόνο σχέδιο που έμενε να υλοποιηθεί είτε «τρέξτε να σωθείτε».

Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών από την κυβέρνηση, ειδικά στην Βόρεια Εύβοια η οργή ξεχειλίζει και οι πολίτες προειδοποιούν «μην πατήσει κανείς το πόδι του και εάν το κάνει να έρθει με διμοιρίες των ΜΑΤ» όπως γλαφυρά ανέφερε ο Πρόεδρος στις Ροβιές που ανήκει μαζί με την Αγία Άννα στον δήμο Μαντουδίου.
Οι πολίτες στην Εύβοια είναι εξοργισμένοι.
Οι πολίτες της Λακωνικής Μάνης είναι εξοργισμένοι.
Οι πολίτες της Ηλείας είναι εξοργισμένοι.
Οι πολίτες της χώρας αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται την οργή των πολιτών που εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα μήνυμα το οποίο όσο εύλογη και λογική και εάν είναι η οργή του κόσμου δεν μπορεί να υιοθετούνται τέτοιες αναφορές.
Οι πολίτες απέναντι σε λάθη και παραλείψεις, απέναντι σε αποτυχίες της εξουσίας πρέπει να επικρίνουν και να αποδοκιμάζουν αλλά υβριστικές αναφορές δεν μπορούν να υιοθετούνται αναφερόμαστε στο #Μητσοτάκη Γ....  
Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δεν αναιρεί ην δικαιολογημένη οργή των πολιτών καθώς 650.000 με 700.000 στρέμματα καταστράφηκαν μέσα σε μια εβδομάδα ενώ στην Βόρεια Εύβοια η καταστροφή είναι βιβλική και η παρουσία επίγειων και εναέριων μέσων ανύπαρκτη.

Από το Μείνε στο Σπίτι στο Φύγε τρέχοντας από το Σπίτι

Στην Ελλάδα του παραλογισμού, της υπερβολής και δυστυχώς συχνά πυκνά των άστοχων ενεργειών οι πολίτες δέχθηκαν ισχυρή πίεση τους τελευταίους 16 μήνες.
Με τα lockdowns του επέβαλλαν να μείνει στο σπίτι, που αποδείχθηκε ότι πιο εγκληματικό και απαράδεκτο.
Με τις φωτιές του λένε φύγε από το σπίτι τρέχοντας.
Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα του που ανέφερε ότι αναλαμβάνει πρώτος την πολιτική ευθύνη, ζήτησε και συγνώμη και παρουσίασε ένα σχέδιο 500 εκατ ευρώ – που προφανώς είναι ανεπαρκέστατο για το μέγεθος των καταστροφών – δεν είναι βέβαιο ότι έχει πείσει την κοινωνία.
Τον αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία οι πολίτες ενώ οι αναφορές ότι δεν είχαμε νεκρούς αλλά καταστράφηκαν ολοσχερώς πάνω από 1100 σπίτια μόνο στην Βόρεια Εύβοια, δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχία αλλά παταγώδης αποτυχία.
Το επιτελικό κράτος ούτε λειτούργησε, ούτε είχε σχέδιο και η απόδοση του ήταν δραματικά κατώτερη των περιστάσεων.
Τα πυροσβεστικά μέσα ελάχιστα, το μέγεθος των καταστροφών ανυπολόγιστο.

Ποιοι παίζουν θέατρο;

1)Πρωτίστως παίζει θέατρο η πολιτικά ανύπαρκτη, χωρίς καμία κοινωνική αναφορά, που αμαυρώνει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας η κ. Σακελλαροπούλου.
Χρειάστηκε να πάρει ελικόπτερο του στρατού για να εμφανιστεί από την Νάξο που έκανε διακοπές και την τελευταία στιγμή για να κάνει μια δήλωση... εντυπώσεων χωρίς ουσία.
Ίσως η Σακελλαροπούλου είναι μακράν η χειρότερη Πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας από την περίοδο της μεταπολίτευσης και ακολούθως, πραγματικά κατώτερη των περιστάσεων.

2)Κατώτεροι των περιστάσεων και με τεράστιες πολιτικές ευθύνες ο Χρυσοχοίδης και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Και οι δύο όχι μόνο απέτυχαν στην διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ούτε καν ένα υποτυπώδες επιχειρησιακό σχέδιο.
Έπρεπε είτε να είχαν παραιτηθεί, είτε να είχαν αντικατασταθεί άμεσα.

3)Κατώτερος των περιστάσεων και τραγικά λίγος ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης ο οποίος κατά μια σύμπτωση είναι και κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής αμέλειας που οδήγησε σε εκατόμβη νεκρών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Οι δηλώσεις του για την πολιτική ηγεσία δείχνει ότι ότι υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες μαριονέτες.

4)Ο περιφερειάρχης, ανύπαρκτος, όπου εμφανίστηκε όπως και κάποιοι άλλοι πολιτικοί είχαν την παρουσία των καναλιών για δηλώσεις.
Οι παράγοντες της περιφέρειας – αν και εξαιρούμε ορισμένους – ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

5)Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, φθηνή και πρόχειρη δημαγωγία και κριτική εκ του ασφαλούς.
Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση, αυτό όλοι το έχουν κατανοήσει αλλά δεν είναι εικόνα αντιπολίτευσης αυτό το πράγμα.

6)Σκόπιμα αφήσαμε τελευταίες τις αναφορές του καθηγητή πνευμολογίας του Βασιλακόπουλου στο ΕΚΠΑ ο οποίος εν μέσω βιβλικών καταστροφών από τις πυρκαγιές έκανε συστάσεις να φορούν οι πυρόπληκοι μάσκες προσώπου για τον Covid 19.
Προφανώς οποιαδήποτε σχόλιο είναι περιττό, πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου ο καθηγητής.

Ποιοι προσπάθησαν;

Χωρίς καμία αμφιβολία, το προσωπικό της πυροσβεστικής και οι εθελοντές συνεισέφεραν με αυταπάρνηση και έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.
Ήταν αυτοί που με τις ελάχιστες υποδομές κατάφεραν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Βοήθησαν και οι ξένες δυνάμεις, η συνδρομή ξένων χωρών που αποδείχθηκε επίσης πολύτιμη.
Οι κάτοικοι των χωριών και περιοχών που επλήγησαν ήταν επίσης ήρωες που με την ψυχική τους δύναμη έπεσαν στις φλόγες ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
Η αστυνομία για τον ρόλο που κλήθηκε τα πήγε καλά υπό την έννοια ότι ο ρόλος της ήταν η εκκένωση χωριών.
Προφανώς και αυτό δεν είναι σχέδιο, το να το βάζεις στα πόδια επειδή η Ελλάδα δεν είχε σχέδιο πυρόσβεσης.
Όμως η αστυνομία δεν έχει ρόλο κατάσβεσης, οπότε για τον ρόλο που κλήθηκε έκανε την δουλειά της.

Συμπέρασμα

Το επιτελικό κράτος… αποδείχθηκε ανεπαρκές και ανίκανο να διαχειριστεί τις πυρκαγιές και το μόνο σχέδιο που έμενε να υλοποιηθεί είτε «τρέξτε να σωθείτε».
Με σχέδια τρέξτε να σωθείτε ούτε η Ελλάδα θα πάει μπροστά, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πολύ μέλλον.
E8X5nJaWYAMmndl.jpg

E8X5nJZWEAIpV9X.jpg

E8X4ryLWUAMtAB1.jpg
califiresβν.jpg
Πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το χωριό Γούβες.(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης