Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργή για την «άφαντη» Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξελίσσεται σε μαριονέτα του Μεγάρου Μαξίμου

Οργή για την «άφαντη» Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξελίσσεται σε μαριονέτα του Μεγάρου Μαξίμου
Την ύστατη ώρα η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να κρατήσει ένα καίριο πτητικό μέσο για να έρθει η Πρόεδρος να κάνει στην Αθήνα μία άνοστη, άνευρη και ανούσια δήλωση και μετά να ξαναφύγει για τον προορισμό των διακοπών της
Σχετικά Άρθρα

Αλγεινή εντύπωση και οργή έχει προκαλέσει η στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας την ώρα που εξελίσσονταν οι πυρκαγιές στα κρίσιμα μέτωπα της Βόρειας Αττικής, της Εύβοιας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Ανατολικής Μάνης.
Θα περίμενε κανείς ως πρώτη πολίτης της χώρας, να σπεύσει στα μέτωπα να συναντηθεί με τους πυρόπληκτους, να στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή την κοινωνία που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πύρινο όλεθρο.
Άφαντη η Κυρία Πρόεδρος.

Το Μαξίμου ενεργοποίησε την Α.Σακελλαροπούλου καθώς εκείνο κρυβόταν μπροστά στην κατακραυγή του κόσμου

Όπως μάθαμε, την ώρα που οι πυρκαγιές καίγανε σπίτια, περιουσίες Ελλήνων και απέραντες δασικές εκτάσεις η ίδια παραθέριζε στη Νάξο, σε ξενοδοχείο στην τοποθεσία Καστράκι.
Η χαρακτηριστική αφωνία της για μέρες έσπασε όταν το Μαξίμου αποφάσισε να την «ενεργοποιήσει» αφού όλοι οι συνήθως λαλίστατοι υπουργοί στα θετικά –όπως ο Γ.Γεραπετρίτης και ο Α.Σκέρτσος- κρύφτηκαν μεγαλοπρεπώς.
Το τραγικό είναι ότι αποφασίστηκε να μεταβεί στην Αθήνα στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής με ελικόπτερο Σινούκ το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πυρόπληκτους και να μεταφέρει προσωπικό στα κρίσιμα μέτωπα.
Την ύστατη ώρα λοιπόν, η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να κρατήσει ένα καίριο πτητικό μέσο για να έρθει η Πρόεδρος να κάνει στην Αθήνα μία άνοστη, άνευρη και ανούσια δήλωση και μετά να ξαναφύγει για τον προορισμό των διακοπών της.
Θα ήταν προτιμότερο να μεταβεί στις πυρόπληκτες περιοχές να βοηθήσει και να στηρίξει με την παρουσία της το κόσμο.

Η Πρόεδρος πήγε δωρεάν στην Αθήνα για μία δήλωση εξπρές και οι πυρόπληκτοι πλήρωναν καράβια για να φυγαδευτούν!

Υποτίθεται ότι η Πρόεδρος βρίσκεται σε αυτό το αξίωμα για να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι να τους στερεί καίρια μέσα.
Θυμίζουμε ότι η βόρεια Εύβοια, ο τόπος που ακόμα και τώρα που μιλάμε έχει ανοικτά πύρινα μέτωπα, η μόνιμη κατηγορία του κόσμου προς την κυβέρνηση ήταν ότι δεν υπήρχαν πτητικά μέσα για να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.
Ακόμα χειρότερα, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου άνθρωποι που έχαναν τα σπίτια τους αναγκάστηκαν να πληρώσουν ακόμα και εισιτήρια σε καράβια για να μεταφερθούν π.χ από την Εύβοια στην Αιδηψό ή σε άλλες ασφαλείς περιοχές.
Και η Πρόεδρος αντί να γυρίσει στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής ή με ένα από τα αεροπλάνα που κάθε μέρα φεύγουν από τη Νάξο στην Αθήνα πήγε δωρεάν βόλτα στην Αθήνα για μία ανούσια δήλωση εξπρές.

Παραίτηση του Διοικητή για χάριν της Προεδρίας

Μάλιστα, για το γεγονός αυτό αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκος.
Σε μία σύσκεψη τέθηκε το ζήτημα γιατί δεν ήταν διαθέσιμα όλα τα ελικόπτερα Σινούκ που μπορούν να μεταφέρουν κατασβεστικό φορτίο και να βοηθήσουν στην πυρόσβεση.
Τότε φανερώθηκε ότι τις κρίσιμες ώρες ένα Σινούκ ήταν απασχολημένο με τις βόλτες της Προέδρου της Δημοκρατίας με εντολή της Προεδρίας.
Του έγινε επίπληξη και τότε από ευθιξία εκείνος παραιτήθηκε, ωστόσο, για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω μέτωπα δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του από τον αρχηγό ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Δυστυχώς, σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, εκτός από την μεγάλη κυβερνητική αποτυχία στην κατάσβεση των πυρκαγιών, απέτυχε και ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Παραδοσιακά ο θεσμός αυτός, ο οποίος ήταν διακοσμητικός καθώς ο Πρόεδρος δεν λαμβάνει αποφάσεις, επεφύλασσε μεγάλη δημοφιλία για όποιον την κατείχε.

Καμία δημοφιλία για την κ. Σακελλαροπούλου παρά μόνο στους ΛΟΑΤΚΙ

Δυστυχώς, η κ. Σακελαροπούλου δεν την διαθέτει, οι μετρήσεις δείχνουν ότι δεν έχει κανένα λαϊκό έρεισμα.
Διαθέτει μόνο καλή δημοφιλία σε κινήματα τύπου ΛΟΑΤΚΙ τα οποία καλεί να βραβεύσει στο Προεδρικό Μέγαρο!
Άραγε γιατί;
Για τους πυρόπληκτους θα κάνει κάτι ή θα αρκείται σε κατά παραγγελία δηλώσεις από το Μαξίμου λες και είναι μαριονέτα του πολιτικού συστήματος;
Προς το παρόν οι πυρόπληκτοι περικλείουν με οργή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης