Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για φωτιές: Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτή την εικόνα

Πέτσας για φωτιές: Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτή την εικόνα
Σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τις ελλείψεις πυροσβεστικών κρουνών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ακόμα και τα πιο ορεινά χωριά έχουν πρόβλημα λειψυδρίας

Των χειρισμών της κυβέρνησης απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο επιχείρησε να υπεραμυνθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Όπως ανέφερε, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτή την εικόνα, μπροστά σε αυτό το τρομερό φαινόμενο η κυβέρνηση είχε θέσει κάποιους στόχους και προτεραιότητες.
«Την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όσο είναι δυνατόν την προστασία της περιουσίας και φυσικά την προσπάθεια να κατασβεστούν οι πυρκαγιές.
Δεν μπορούσαν να συνδυαστούν και τα τρία με απόλυτη επιτυχία και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να τεθούν προτεραιότητες στη μάχη της κατάσβεσης. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για τυχόν αστοχίες», επισήμανε μιλώντας στον Σκάι.

Οι ελλείψεις κρουνών

Σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τις ελλείψεις πυροσβεστικών κρουνών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ακόμα και τα πιο ορεινά χωριά έχουν πρόβλημα λειψυδρίας.
«Όχι να σβήσουν πυρκαγιά, νερό δεν έχουν να πιουν οι άνθρωποι. Πρόκειται για μια παθογένεια δεκαετιών, η οποία σχετίζεται με πάρα πολλά ζητήματα. Ευτυχώς πλέον έχουμε πόρους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποδομές ύδρευσης, οι οποίες τρέχουν τώρα μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις των δήμων ανέρχονται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ για θέματα ύδρευσης τονίζοντας ότι είμαστε πολύ πίσω σε αυτές τις υποδομές και «κάνουμε αγώνα δρόμου για να τις αντιμετωπίσουμε».

Οι αντιπυρικές ζώνες

Για τις αντιπυρικές ζώνες, εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι στην Εθνική Οδό, στο ύψος των Αφιδνών είχαμε την μεγαλύτερη αντιπυρική ζώνη, η πυρκαγιά πέρασε στην απέναντι πλευρά.
«Αυτό που έχει σημασία είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε έναν πλέον, που είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη μεταφορά των δασαρχείων σε μια κάθετη δομή κάτω από τη Γενική Διεύθυνση Δασών που αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και θα θεσπιστεί σήμερα με ΠΝΠ. Αυτό θα δώσει μια μεγαλύτερη ταχύτητα στην αντιμετώπιση, όμως δε θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα που είναι στο όνομα της προστασίας ενός δέντρου να καίγεται το δάσος», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης