Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μίνι ανασχηματισμός - Υποβαθμίστηκε η Πελώνη - Αναβαθμίστηκε ο Σκέρτσος - Τα «πηγαδάκια» στην ορκωμοσία

Μίνι ανασχηματισμός - Υποβαθμίστηκε η Πελώνη - Αναβαθμίστηκε ο Σκέρτσος - Τα «πηγαδάκια» στην ορκωμοσία
Ο Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Με φόντο τις φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα και δασικές εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, καταστρέφοντας το βιος χιλιάδων συνανθρώπων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό.
Βασικό χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι η αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου αλλά και του Χρήστου Τριαντόπουλου και η επί της ουσίας υποβάθμιση της Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία είχε λάμψει δια της απουσίας κατά τις πυρκαγιές. Αν και επισήμως η κ. Πελώνη ήταν αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, στην πράξη ο ρόλος της είχε αναβαθμιστεί εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ενώ «συνόδευε» τον πρωθυπουργό στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούσε.
Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι αφορμή για τον μίνι ανασχηματισμό είναι η αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι αλλαγές

Πιο αναλυτικά, λοιπόν,
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.
Τη στιγμή δηλαδή που  οι πολίτες οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, περιμένουν να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τη βιβλική καταστροφή και την εμφανή έλλειψη οργάνωσης στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός επιελέγει να... αναβαθμίσει τον Άκη Σκέρτσο.
Σημειώνεται ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη και ότι θα αποδοθούν ευθύνες την... κατάλληλη στιγμή. Φαίνεται όμως ότι ακόμα δεν έχει έρθει... η κατάλληλη στιγμή...

Η ορκωμοσία

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πέντε υπουργοί και υφυπουργοί - όλοι με θρησκευτικό όρκο.
Η ορκωμοσία των κ.κ. Σκέρτσου, Οικονόμου, Τριαντόπουλου, Λιβάνιου και Στύλιου έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε».
Ακολούθησαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης