Τελευταία Νέα
Πολιτική

Lifting σε Μαξίμου και επικοινωνία αποφάσισε ο Μητσοτάκης - Γιατί υποβάθμισε Γεραπετρίτη, Πελώνη - Ποιος στηρίζει τον Οικονόμου

Lifting σε Μαξίμου και επικοινωνία αποφάσισε ο Μητσοτάκης - Γιατί υποβάθμισε Γεραπετρίτη, Πελώνη - Ποιος στηρίζει τον Οικονόμου

Ένας «παιδί» της Ντόρας Μπακογιάννη σε θέση κυβερνητικού εκπροσώπου

Σχετικά Άρθρα
H αποτυχία του επιτελικού κράτους ανέδειξε τα κενά στην κυβερνητική μηχανή και ήταν αναμενόμενο ότι θα φέρει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε με μία αιφνιδιαστική κίνηση να αλλάξει πρόσωπα που διαχειρίζονται σημαντικές θέσεις και να δώσει πιο ενεργό ρόλο σε άλλα.

Ανεπάρκεια και παρελθόν έφεραν υποβάθμιση της Πελώνη

Εντύπωση μάς έκανε ότι την περίοδο των πυρκαγιών η μέχρι σήμερα τελούσα χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη ήταν «εξαφανισμένη» και την ενημέρωση των συντακτών είχε αναλάβει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ήταν εμφανές ότι υπήρχε κενό ενημέρωσης, γι’ αυτό άλλωστε αναγκάστηκε ο Πρωθυπουργός να βγει μπροστά και με συνέντευξη τύπου να δώσει απαντήσεις.
Η κ. Πελώνη, άλλωστε, δεν είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και στο Μαξίμου και στους δημοσιογράφους.
Είχε αποκτήσει μεγάλες έχθρες με τα tweet της που καταφερόταν συχνά κατά των σημερινών υπουργών της κυβέρνησης (Χρυσοχοΐδη, Άδωνη, Βορίδη) αλλά και κατά του Αντώνη Σαμαρά.
Ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα έμενε σε αυτή τη θέση, απλά ο Πρωθυπουργός περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να την αλλάξει.

Ένας «παιδί» της Ντόρας σε θέση κυβερνητικού εκπροσώπου

Στη θέση της πάει ο Ιωάννης Οικονόμου, μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αποτελούσε παλαιότερα στέλεχος της επιρροής της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς ήταν και στο κόμμα της Δημοκρατική Συμμαχία.... 
Έχει αξιολογηθεί ότι είναι περισσότερο επικοινωνιακός και διατηρεί καλές σχέσεις με όλους τους δημοσιογράφους.
Εν πάσει περιπτώσει, είναι ένα στέλεχος από τα σπλάχνα της παράταξης.

«Εξαφανισμένος» ο Γεραπετρίτης, έρχεται πιο κοντά στον Πρωθυπουργό ο Σκέρτσος

Επίσης, «εξαφανισμένος» παρέμενε ο συνήθως λαλίστατος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Σε τέτοιο βαθμό που στο Μέγαρο αναγκάστηκαν να ενεργοποιήσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλάροπούλου.
Το Μαξίμου εδώ και καιρό είχε δείξει τις προθέσεις του για αλλαγές στο σχήμα αλλά οι εξελίξεις σε εμβολιασμούς, 4ο κύμα και τα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών είχαν καθυστερήσει τις προθέσεις του Πρωθυπουργού.
Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Μητσοτάκης μίλησε ότι προτιμάει τους υπουργούς που βγήκαν μπροστά στην κρίση και όχι τους εξαφανισμένους υπουργούς.
Είμαστε σίγουροι ποιον εννοούσε.
Πλέον, ο Πρωθυπουργός με την αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου σε Υπουργό Επικρατείας τον φέρνει πιο κοντά του και απομακρύνει περισσότερο τον Γιώργο Γεραπετρίτη τον οποίο, ούτως ή άλλως, σε κάποιο δομικό ανασχηματισμό θα του έδινε κάποιο άλλο υπουργείο.

Αναβάθμιση Τριαντόπουλου σε θέση κλειδί

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός επειδή καταλαβαίνει ότι το πολιτικό του μέλλον παίζεται στο ζήτημα της ανασυγκρότησης των πληγέντων περιοχών από τις πυρκαγιές δημιουργεί μία θέση υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές την οποία δίνει στον Χρήστο Τριαντόπουλο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν στέλεχος με προσβάσεις στο Μαξίμου, ήταν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης για τον Πρωθυπουργό με γνώσεις και εμπειρία και είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, ότι κάποια στιγμή το πρόσωπο αυτό θα αναβαθμιζόταν.
Μάλιστα, ο ίδιος έχει ξεκάθαρες βλέψεις να γίνει βουλευτής στο νομό Μαγνησίας απ' όπου κατάγεται.

Ο Λιβάνιος πάει στον Πιερακκάκη για τον εκσυγχρονισμό του κράτους

Η καραμπόλα που δημιουργείται με τον Γιώργο Στύλιο, τον Γιάννη Οικονόμου και τον Θοδωρή Λιβάνιο ήταν αναμενόμενη σε κάποιο βαθμό.
Ο Γιώργος Στύλιος παίζει το ρόλο του μπαλαντέρ και ο Θόδωρος Λιβάνιος βγαίνει από το Μαξίμου και πάει κάτω από τον Κυριάκο Πιερακκάκη.
Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να πάει σε εκλογές.
Ο κ. Λιβάνιος είχε έρθει στο Μαξίμου προκειμένου να επικεντρωθεί στα θέματα των τάσεων, των focus groups, των εκλογών και της γενικότερης προετοιμασίας.
Ωστόσο, κρίνεται ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να βοηθήσει τον Κυριάκο Πιερακκάκη – με τον οποίο υπάρχει καλή σχέση- προκειμένου να δημιουργήσουν εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του πολίτη και πιο αποτελεσματικό κράτος.

Χρειάζεται δομικός ανασχηματισμός – Αυτά είναι φτιασιδώματα

Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ανασχηματισμός κρίνεται μικρός και ανεπαρκής.
Οι πρόσφατες αποτυχίες του κρατικού μηχανισμού έδειξαν ότι χρειάζεται δομικός ανασχηματισμός και σε υπουργούς και σε υψηλόβαθμα στελέχη σε όλο το φάσμα της κυβέρνησης. Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός κάνει τώρα τις διορθωτικές κινήσεις του ώστε αργότερα τέλος του χρόνου να δημιουργήσει ένα καινούριο κυβερνητικό σχήμα.
Όπως μας τόνισαν κυβερνητικές πηγές ο μεγάλος ανασχηματισμός θα γίνει με καθαρό μυαλό και σε ουδέτερο χρόνο.
Τώρα πραγματοποιείται μία αναδιάταξη δυνάμεων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης