Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα συμφέροντα πιέζουν τον Μητσοτάκη για αλλαγές στην κυβέρνηση – Εν βρασμώ η Κ.Ο, φοβάται να στηρίξει τις επιλογές Μαξίμου

Τα συμφέροντα πιέζουν τον Μητσοτάκη για αλλαγές στην κυβέρνηση – Εν βρασμώ η Κ.Ο, φοβάται να στηρίξει τις επιλογές Μαξίμου
Επιχειρηματίες, αρθρογράφοι, εκδότες έχουν αρχίσει τις πιέσεις στον Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα

Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί με μετρήσεις κοινής γνώμης και δημοσκοπήσεις να διαβλέψει τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση, ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα νέα μέτρα που απομονώνουν κοινωνικά και επαγγελματικά τους μη εμβολιασμένους πολίτες, οι περισσότεροι υπουργοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν τις αλλαγές στην κυβέρνηση;


Κοινώς, βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και έχουν κατεβάσει τα μολύβια καθώς οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό έχουν φουντώσει, δεν έχουν διαψευστεί και στη μάχη του ανασχηματισμού έχουν μπει αρθρογράφοι, μιντιακά κέντρα καθώς και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Για παράδειγμα, στις 24/8/2021 είδαμε σε καθημερινή εφημερίδα γνωστό σημιτικό αρθρογράφο να υποστηρίζει ότι «η αντιπολίτευση θέλει την παραίτηση του Χρυσοχοίδη που σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του και ενοχλεί…».
Σα να μην υπήρξε η κακή διαχείριση στην κατάσβεση των πυρκαγιών που καίγονταν τεράστιες περιοχές για μέρες.
Επίσης, σύμφωνα με διαρροές, στις επερχόμενες κρυφές δημοσκοπήσεις οι ερωτηθέντες θα βαθμολογήσουν τους υπουργούς και τη δημοτικότητα και αυτό ενδεχομένως να λειτουργήσει ως «μπούσουλας» για τις επερχόμενες αλλαγές.

Επιχειρηματίες, αρθρογράφοι, εκδότες έχουν αρχίσει τις πιέσεις στον Μητσοτάκη


Άλλοι επιχειρηματίες από τα μέσα τους, να προσπαθούν να πιέσουν να μην μετακινηθούν 2 συγκεκριμένοι υπουργοί (ήδη πολύ κραταιοί) οι οποίοι είναι «κολλητοί» τους…
Γιατί άραγε;
Περιμένουν κάτι από αυτούς;
Επίσης, γνωστό μέσο προεξοφλούσε την επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου που ως γνωστόν εκδιώχθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών επειδή ήθελε να είναι αυτόνομος και να μην τον ελέγχει κανείς, με τη δικαιολογία ότι «αυτός έκανε πρόεδρο τον Μητσοτάκη».
Σε κάποια άλλα μέσα, είδαμε ξαφνικά για πρωτοβουλίες της Λίνας Μενδώνη για να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα – τα οποία τα αφήνουν στην υγρασία οι Βρετανοί- και αυτό σηματοδοτεί την ανάγκη να παραμείνει στη θέση της.
Και κυρίως, το νόημα μερικών δημοσιευμάτων είναι ότι «κινδυνεύει η στροφή Μητσοτάκη στο κέντρο» εάν φύγουν σημιτικά πολιτικά πρόσωπα και δεν ανανεωθούν με άλλα της ίδιας κομματικής προέλευσης…!

Κρίνεται η επανεκλογή βουλευτών – Η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα σε ένταση


Σε ανησυχία, όμως, βρίσκονται και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι περιμένουν έστω και την ομιλία του Πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή για να καταλάβουν που το πάει.
Είναι γνωστό ότι όποιος βουλευτής γίνεται υπουργός ή υφυπουργός έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο να ξαναεκλεγεί στην περιφέρειά του. Και υπάρχουν στην επετηρίδα πολλοί που θεωρούν ότι, επιτέλους έχει έρθει η σειρά τους. Άλλοι πάλι γνωρίζουν ότι εάν δεν είναι υπουργοί ή υφυπουργοί δυσκολεύει η εκλογή τους και πιέζουν και αυτοί.
Και μη ξεχνάμε ότι τα πράγματα κρίνονται δύσκολα όταν θα έρθουν στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όσοι δεν έχουν «βολευτεί» κάπου θα ξεσπάσουν σε αυτή τη ψηφοφορία.


Να μη περάσει, είναι δύσκολο. Θα την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ…


Οι λοιμοξιολόγοι έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση της κυβέρνησης και έχουν εξαγριώσει τον κόσμο
Επίσης, παρόλο που έχει τεθεί επικεφαλής στην επικοινωνία της κυβέρνησης ο Γιάννης Οικονόμου, βουλευτές και λοιποί υπουργοί (πλην του Άδωνι Γεωργιάδη) εξακολουθούν να μένουν άφαντοι και αρνούνται να υπερασπιστούν την κυβέρνηση τόσο στις πυρκαγιές όσο και στα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους πολίτες.
Υπάρχει μεγάλος φόβος και το Μέγαρο Μαξίμου είναι εκνευρισμένο που η Κ.Ο δεν βοηθάει. Αλλά δεν έχει απόλυτο δίκιο.
Αυτή τη στιγμή στα κανάλια βγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωποι οι επιστήμονες, οι λοιμωξιολόγοι και οι λοιποί καθηγητές που έχουν πολύ μεγάλο ρόλο αναλογικά με τη θέση τους και φυσικά γι’ αυτό και ο κόσμος έχει εξαγριωθεί με τις συχνές αντικρουόμενες θεωρίες και προβλέψεις τους…

Εκτίμηση αναλυτών: Το σκέφτεται, ίσως το αποφασίσει αργότερα


Είναι κατανοητό, όμως, ότι όσο δεν κλείνει τα σενάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή όσο δεν προβαίνει στις απαραίτητες αλλαγές της κυβέρνησης, οι πιέσεις αυτές θα αυξάνονται.
Και παρόλο που οι φήμες για νέα κυβέρνηση πριν την ΔΕΘ, η εκτίμηση πολλών (και δικιά μας) είναι ότι ναι μεν το σκέφτεται να αλλάξει πρόσωπα αλλά θα τον βόλευε να κάνει τον ανασχηματισμό αργότερα, όταν θα έχουν ησυχάσει τα πράγματα και θα έχουν πέσει οι τόνοι…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης