Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Δένδιας – Συναντήσεις με Zaev, Dimitrov, Osmani για τις διμερείς σχέσεις

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Δένδιας – Συναντήσεις με Zaev, Dimitrov, Osmani για τις διμερείς σχέσεις
Ο κ.Δένδιας θα θέσει το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών
Σχετικά Άρθρα

Στη Βόρεια Μακεδονία μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο κ.Δένδιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, μεταβαίνει στα Σκόπια κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Bujar Osmani.
Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 11:45 το πρωί.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη συνέχεια ο κ.Δένδιας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Zoran Zaev, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για ευρωπαϊκές υποθέσεις, N. Dimitrov, τον πρόεδρο της Βουλής, Talat Xhaferi και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Stevo Pendarovski.
Κατά την διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να εξετασθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Δένδιας θα θέσει το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης