Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά από την αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

Πυρά από την αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό
Τα πυρά τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στρέφουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σχετικά Άρθρα
Τα πυρά τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στρέφουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Για παραδοχή αποτυχίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ενώ το Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ως στροφή προς τα Δεξιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Παραδοχή αποτυχίας

Για ανασχηματισμό παραδοχής αποτυχίας τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών του καλοκαιριού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
«Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του.
Πανηγύριζε για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό.
Πανηγύριζε γιατί «ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε» και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας.
Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.
Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Η στροφή προς τα Δεξιά συνεχίζεται

Για ολοένα και μεγαλύτερη στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τα Δεξιά κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
«Ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, αποτελεί ο σημερινός ανασχηματισμός.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά.
Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, καταρρίπτει τον «μύθο» περί κεντρώας πολιτικής.
Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών.
Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς» υποστηρίζει στην ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: «Επιτάχυνση» του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν συνιστά κάποιου είδους "επανεκκίνηση", αλλά "επιτάχυνση" του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, με τη "θυσία" κάποιων υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες καταστροφές και με σκοπό να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες», αναφέρει σε σχόλιό του για τον ανασχηματισμό, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και συνεχίζει:
«Την ίδια στιγμή είτε παραμένουν ακλόνητοι είτε εντάσσονται στο κυβερνητικό σχήμα υπουργοί (εργασία, παιδεία, υγεία κ.λπ.) που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική πολιτική δεν είναι κυρίως θέμα "δομών" ή "προσώπων", είναι θέμα στρατηγικής κι αυτή είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Πάντως, σ' αυτόν τον ανασχηματισμό έγινε δεκτό και ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για "υπουργούς κοινής αποδοχής", με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Αποστολάκη, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία, αφού αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η κοινή στρατηγική επιτρέπει άνετα τη μετακίνηση προσώπων κι υπουργών από τον έναν στον άλλον».

ΜέΡΑ25: Αναδιάταξη στις πολυθρόνες του Τιτανικού

«Ο ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν, και δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μια απλή αναδιάταξη στις πολυθρόνες του «Τιτανικού», είναι το σχόλιο του ΜέΡΑ25 για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ελληνική Λύση: Με «καμένα χαρτιά» δεν ανακατεύεις καμιά τράπουλα

«Με «καμένα χαρτιά», δεν ανακατεύεις καμιά «τράπουλα». Είναι τα ίδια «καμένα χαρτιά» που έκαψαν την Ελλάδα αλλά εξακολουθούν να συμμετέχουν στο δήθεν «ολιγομελές» (με 58 υπουργούς) υπουργικό συμβούλιο. Ο μύθος περί δήθεν «επιτυχημένης διαχείρισης» της πανδημίας και των πυρκαγιών κατέρρευσε με πάταγο», σχολιάζει η Ελληνική Λύση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
«Οι «επιτυχημένοι» υπουργοί της διαχείρισης πανδημίας και των πυρκαγιών, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, κρίθηκαν από τον ίδιο ανεπιτυχείς και από τον ίδιο «κατεδαφίστηκαν»! Όπως κατεδαφίστηκε και η κοινή λογική, με την παγκόσμια πρωτοτυπία ίδρυσης «υπουργείου πυροσβεστικής»! Η υπουργοποίηση δε του κυρίου Ευάγγελου Αποστολάκη, «ζηλωτή» της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με την βεβαιότητα της μελλοντικής συγκυβέρνησης», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης