Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για Αφγανιστάν: Να μην επαναληφθούν οι προσφυγικές ροές του 2015

Μητσοτάκης για Αφγανιστάν: Να μην επαναληφθούν οι προσφυγικές ροές του 2015
Να υποστηριχθούν οι χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Να μην επαναληφθούν οι προσφυγικές ροές του 2015 από το Αφγανιστάν ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατόπιν των επαφών που είχε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στη Σλοβενία.
Ο κ.Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Janez Jansa και με τον πρόεδρο Borut Pahor, κατά τις οποίες εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, περιφερειακά ζητήματα και η πορεία της πανδημίας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι νεότερες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε την Τρίτη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μεταναστευτικών ροών.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, επί της αρχής, μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2015, ενώ τόνισε πως είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν ή συνορεύουν μαζί του, ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξη προσφύγων.
Εξετάστηκε επίσης το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρέπει να υποστηριχθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, με προϋπόθεση την εκπλήρωση των γνωστών αιρεσιμοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης