Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τo Μαξίμου ψάχνει νέο υπ. Πολιτικής Προστασίας μετά το φιάσκο: Φλώρος και Κωσταράκος ψηλά στη λίστα

Τo Μαξίμου ψάχνει νέο υπ. Πολιτικής Προστασίας μετά το φιάσκο: Φλώρος και Κωσταράκος ψηλά στη λίστα
Δύο ονόματα στο τραπέζι για το Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Φλώρος και Κωσταράκος
Σχετικά Άρθρα
Σε αναζήτηση υπουργού Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά το στραπάτσο με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη που πλήγωσε βαθύτατα την εικόνα της κυβέρνησης.
Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία κινήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτικό σενάριο εάν κολλήσει η υπόθεση Αποστολάκη.
Δεν υπήρξε κάποιο δεύτερο όνομα που θα μπορούσε να αναλάβει τα καθήκοντα αυτή της κρίσιμης θέσης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως γράψαμε και πριν, προσπαθούν να βρουν τι πήγε στραβά και κυρίως ποιανού ήταν η αρχική ιδέα για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι αυτή η ιδέα ήταν του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος, μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι ήταν όλα συμφωνημένα και κανονισμένα και την τελευταία στιγμή ο κ. Αποστολάκης υπαναχώρησε.

Κάποιοι δείχνουν τον Γ. Γεραπετρίτη για την ιδέα σχετικά με τον Ε.Αποστολάκη

Η ιδέα ήταν σωστή για τα πρόσωπα του Μεγάρου Μαξίμου καθώς εάν έμπαινε ο κ. Αποστολάκης στην κυβέρνηση, στη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει έναν πρώην υπουργό του ως ανίκανο και μοιραίο. Αυτή ήταν και η λογική του Μαξίμου.
Να άρει όλα τα επιχειρήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα των πυρκαγιών, οι οποίες ανέδειξαν την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού και τραυμάτισαν την εικόνα της κυβέρνησης.
Λογάριασαν, όμως, χωρίς το ξενοδόχο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν θα έδινε τη συναίνεσή του και να χάσει έτσι ένα πεδίο αυστηρής κριτικής από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Η πολιτική είναι σκληρή και αν το δούμε σε αυστηρά πλαίσια, κανένας δεν θα συναινούσε σε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, και η Νέα Δημοκρατία όταν έβλεπε δεξιά στελέχη να λαμβάνουν θέσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα τούς έλεγε αργυρώνητους και αποστάτες! Μην είμαστε αφελείς…

Δύο ονόματα στο τραπέζι για το Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Φλώρος και Κωσταράκος

Αυτό που θα έπρεπε η κυβέρνηση, το πρωθυπουργικό γραφείο είναι να έχει μία εναλλακτική πρόταση.
Ένα άλλο πρόσωπο.
Και όχι κατ’ ανάγκη από το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Να έχει τουλάχιστον στοιχεία υπερκομματικά.
Αυτή η λατρεία στην Κεντροαριστερά, ότι μόνο αυτός ο χώρος έχει ικανά στελέχη, κανείς δεν την καταλαβαίνει.
Και αυτό το λένε και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση του νεοσύστατου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας θα μπορούσε να προταθεί από την αρχή ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, πρόσωπο που απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, το όνομά του πλέον υπάρχει στην λίστα του Μαξίμου για την θέση αυτή χωρίς να αποκλείουμε να έχει γίνει ήδη κρούση στον ίδιο για να διαβλέψουν τις προθέσεις του.
Επίσης, ένα άλλο πρόσωπο από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πέσει δυνατά στο τραπέζι είναι ο Μιχάλης Κωσταράκος, Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση για την Πολιτική Προστασία τόσο χειρότερα για εκείνη

Πάντως η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι όσο καθυστερεί η εύρεση και η ανακοίνωση νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, τόσο θα μειώνεται η αξία της πρωτοβουλίας για τη σύσταση του νέου αυτού χαρτοφυλακίου.
Άλλωστε, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους ο ανασχηματισμός έγινε για αυτό το υπουργείο και δευτερευόντως για να φύγουν Χρυσοχοίδης-Θεοχάρης υπουργοί από την κυβέρνηση.
Εάν θέλει το Μαξίμου να εξιλεωθεί από την χθεσινή γκάφα, τότε θα πρέπει να προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίηση των αρμοδιοτήτων της πολιτικής προστασίας, των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής σε ένα νέο αυτόνομο και χρηματοδοτούμενο υπουργείο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης