Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Εκρηκτικά» ζευγάρια δημιούργησε ο ανασχηματισμός – Έρχονται νέες έριδες και πονοκέφαλοι για το Μαξίμου

«Εκρηκτικά» ζευγάρια δημιούργησε ο ανασχηματισμός – Έρχονται νέες έριδες και πονοκέφαλοι για το Μαξίμου
Μετά τον ανασχηματισμό έχουν δημιουργηθεί διάφορα ζευγάρια στο ίδιο υπουργείο που θα μάς απασχολήσουν αρκετά το επόμενο διάστημα - Ας τα δούμε:
Σχετικά Άρθρα

Είναι κατανοητό, πλέον, ότι ο ανασχηματισμός έγινε πρόχειρα και γρήγορα και κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα δημιουργήσει νέες ίντριγκες από τα «περίεργα» νέα ζεύγη υπουργών και υφυπουργών.
Μην ξεχνάμε ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι πρωτοκλασσάτοι υπουργοί προσέχουν πάρα πολύ την εικόνα τους – αν όχι μόνο αυτή - και κάθε τι που μπορεί να πληγώσει το προφίλ τους το φορτώνουν αλλού.
Ζητούμενο η αλληλοκάλυψη αλλά μάλλον θα έχουμε νέες έριδες
Θυμάστε την μέρα που έγινε το μεγάλο μπέρδεμα με τις μάσκες στα σχολεία κατά το πρώτο lockdown πέρυσι;
Τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί έδειχναν ως υπεύθυνο ο ένας τον άλλον και εν προκειμένω ο τότε Υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος την Νίκη Κεραμέως και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.
Ήταν τέτοια η αρνητική διάσταση που πήρε το θέμα, που ο Πρωθυπουργός δημοσίως σε μία συνέντευξη έθεσε το θέμα και τόνισε ότι οι υπουργοί θα πρέπει να έχουν αλληλοκάλυψη και αλληλοϋποστήριξη.
Αυτό είναι και το ζητούμενο και τώρα.
Όσο η κυβέρνηση, όμως, μπαίνει στο κύκλο φθοράς της αυτό θα είναι πιο δύσκολο.
Μετά τον ανασχηματισμό έχουν δημιουργηθεί διάφορα ζευγάρια στο ίδιο υπουργείο που θα μάς απασχολήσουν αρκετά το επόμενο διάστημα.
Ας τα δούμε:

Νίκος Δένδιας – Ανδρέας Κατσανιώτης

Η έχθρα που υπάρχει μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Αντώνη Σαμαρά ίσως σημαδέψει τον υφυπουργό Εξωτερικών που είναι γνωστό σαμαρικό στέλεχος που χρωστάει την πολιτική του διαδρομή στον Μεσσήνιο.
Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης θεωρούνται «καραμανλικά» στελέχη, όπως άλλωστε και ο Νίκος Δένδιας ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού.
Στο «καραμανλικό» Υπουργείο μπαίνει ένα σαμαρικό στέλεχος και αυτό θα δημιουργήσει έριδες.
Γνωρίζουμε από τώρα ότι ο διαύλος Κατσανιώτη-Σαμαρά θα παραμείνει ενεργός ειδικά στα θέματα της διπλωματίας ότι και αν αυτό συνεπάγεται για τις ισορροπίες στο Υπουργείο.

Νίκος Παναγιωτόπουλος- Νίκος Χαρδαλιάς

«Παράξενο» ζευγάρι θα έχουμε, όμως, και στο Πεντάγωνο.
Η έλευση του Νίκου Χαρδαλιά στο Υπουργείο Άμυνας θα δημιουργήσει ζητήματα.
Η συνεργασία του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αλκιβιάδη Στεφανή ήταν πολύ καλή και η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος δεν ήθελε να φύγει ο Στρατηγός από το Πεντάγωνο.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, θυμίζουμε, είχε δημιουργήσει θέματα με συναδέλφους του κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Θυμίζουμε ότι εξέθεσε δημοσίως τον κ. Κουμουτσάκο επειδή πήγε να κοινωνήσει στην Εκκλησία εν μέσω πανδημίας.
Θυμίζουμε επίσης, το πρωτοσέλιδο του Βήματος που αποκάλυπτε ότι οι σχέσεις Χαρδαλιά με το δίδυμο Κικίλια-Αρκουμανέα είναι άσχημες.
Βέβαια, ο ίδιος πλέον έχει κομμένα φτερά μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου ενώ και η μετάθεσή του στο Άμυνας ήταν μία χαριστική πράξη για να μην υποβαθμιστεί τελείως και πάει σπίτι του.
Και βέβαια, στην εξίσωση μπαίνει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος αναζητάει περισσότερο ρόλο στο Υπουργείο, συναντιέται συχνά στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κάτι που εκνευρίζει την λοιπή ηγεσία του ΥΠΕΘΑ…

Θεοδωρικάκος - Μαξίμου - Οικονόμου

Και ερχόμαστε στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος ήταν το επίκεντρο αυτού του ανασχηματισμού από την στιγμή που από την κυβέρνηση αποχώρησε γρήγορα ο Ε. Αποστολάκης.
Λοιπόν, ο sir Tάκης για τους φίλους του από την στιγμή που το 2019 ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών είχε πολύ κακή συνεργασία με τον τότε υφυπουργό του Θεόδωρο Λιβάνιο.
Μάλιστα, ο δεύτερος κάποια στιγμή είχε απειλήσει ότι θα φύγει από την κυβέρνηση εάν δεν μεσολαβήσει το Μαξίμου.
Και όντως, επειδή τον θεωρούν μεγάλο asset τον πήραν από το Εσωτερικών και τον πήγαν τότε στο Μαξίμου.
Για όσους γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο μέσα στην κυβέρνηση ο κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορούσε ποτέ να χωνέψει ότι στελέχη όπως ο Α.Σκέρτσος και ο Γ.Γεραπετρίτης θα ήταν πιο κοντά στον Κ.Μητσοτάκη και θα του έλεγαν τι να κάνει.
Ήταν ένας από τους λόγους που τέθηκε εκτός.
Ωστόσο, το λόμπι των δημοσκόπων – το οποίο μπορεί να το χειριστεί - αλλά και η διαχρονική στήριξη που του παρέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη θεωρούνται κλειδιά για την επάνοδό του στην κυβέρνηση.
Και αυτό του δίνει αυτοπεποίθηση.
Ωστόσο, να πούμε ότι ο Λευτέρης Οικονόμου έχει πιο στενές σχέσεις με άλλο επιχειρηματικό όμιλο και ενδεχομένως να δούμε αντιδράσεις.
Αυτό, όμως, που θα μας απασχολήσει είναι πως θα κυμανθούν οι σχέσεις του κ. Θεοδωρικάκου με το Μαξίμου και ιδιαίτερα με το μπλοκ των σημιτικών.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης