Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Αδέξιος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους

Γεννηματά: Αδέξιος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια  Ελλάδα για λίγους

"H πολιτική Μητσοτάκη φέρνει τις εκλογές όλο και πιο κοντά", αναφέρει η Φ. Γεννηματά

«Η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να ανασχηματίσει την κυβέρνηση του, απέδειξε ότι είναι όχι μόνο δεξιός, αλλά ένας αδέξιος και αδύναμος Πρωθυπουργός», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, η οποία κάνει λόγο για οπισθοδρομική και αναποτελεσματική κυβέρνηση.
«H κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Το κομματικό Κράτος επανιδρύθηκε, κόντρα σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας. Αντί διαφάνειας “fast track” φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ, αντί πολυφωνίας επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης. Αντί μεταρρυθμίσεων απορρύθμιση των κατακτήσεων και καταπάτηση δικαιωμάτων. Αντί ασφάλειας για τον πολίτη, βαριά εγκληματικότητα. Αντί εθνικής συνεννόησης και εθνικής στρατηγικής, αμυντική και παθητική εξωτερική πολιτική», αναφέρει η κα Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Στο Καρφί».

Για εκλογές

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, «η πολιτική Μητσοτάκη φέρνει τις εκλογές όλο και πιο κοντά. Οι πολίτες βιώνουν “στο πετσί τους” τις καταστροφικές συνέπειες της “Μαξίμου Α.Ε.” και, αργά ή γρήγορα, θα την αξιολογήσουν ακριβώς όπως της αξίζει».
Υπογραμμίζει πως «εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Έχουμε αποδείξει ότι δεν αιφνιδιαζόμαστε. Πόσω μάλλον απέναντι σε μια Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που ήδη απέτυχαν παταγωδώς σε κάθε σημαντικό ζήτημα που κλήθηκαν να διαχειριστούν.
Αποτυχίες που μοιραία θα επαναλαμβάνονται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα, όσο δομικά συστατικά της διακυβέρνησής του παραμένουν ο υπερσυγκεντρωτισμός, η αναποτελεσματικότητα, η αλαζονεία και η ανύψωση του κόμματος και των ελίτ σε ύψιστη προτεραιότητα».
«Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές εμείς θα υπερδιπλασιάσουμε τη δύναμή μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή τη συμπλήρωση χθες (3/9) 47 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, η κα Γεννηματά σημειώνει πως «το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Όποιος θέλει να μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Αυτό είναι το σπίτι μου, δεν το εγκατέλειψα ποτέ, δεν το υπονόμευσα ποτέ για την προσωπική μου φιλοδοξία. Και, ίσως το σημαντικότερο, έκανα τα πάντα «προστατεύοντας» το ώστε να μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να είναι ακόμα εδώ, ζωντανό, κινητήριος άξονας του Κινήματος Αλλαγής με τον ήλιο φωτεινό και ψηλά στα ψηφοδέλτια του.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ορθάνοιχτο και είναι ορθάνοιχτο γιατί έγιναν προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και έκανα προσπάθειες προσωπικά. Όλο αυτό το διάστημα θεώρησα προσωπικό μου χρέος να αποκαταστήσω και την ιστορική του διαδρομή και να αντιμετωπίσω τις πολεμικές σε βάρος του και από τη Ν.Δ. και από το ΣΥΡΙΖΑ , να θυμίσω στη μεγάλη πλειοψηφία των παλαιότερων προοδευτικών πολιτών, ότι έζησαν καλύτερα σε αυτή τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ. Και να εμπνεύσουμε όλοι μαζί τη νέα γενιά ότι μαζί μπορούμε και σήμερα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη χώρα. Είμαι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχω την ευθύνη όπως μας έδειξε ο ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου να λειτουργούμε με όρους παράταξης. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, η έκφραση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».

Προοδευτική διακυβέρνηση

«Η γνήσια προοδευτική διακυβέρνηση που εμείς προτείνουμε, αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα που μεγαλώνουν τις ανισότητες με τις πολιτικές της ΝΔ», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Και εξηγεί, «με βάση τις αρχές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που κερδίζει διαρκώς έδαφος , αγκαλιάζει και νοιάζεται για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από διχαστικές πρακτικές. Με ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο που μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με παραγωγή στον τόπο μας, με πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπείς εργαζόμενους, προτεραιότητα τις σύγχρονες κοινωνικές υποδομές και αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Που δίνει χώρο να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες και δεξιότητες της νέας γενιάς, σέβεται και παρέχει στήριγμα στους ευάλωτους. Ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Πρεσβεύει το γνήσιο πατριωτισμό και την κοινωνική ευαισθησία».
Υπογραμμίζει ότι «η προοδευτική αυτή διακυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή. Αυτό δεν είναι όρος είναι προϋπόθεση για να είναι πραγματικά προοδευτική και ουσιαστικά αποτελεσματική».

Για ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσίπρας είχε δυο ευκαιρίες να κυβερνήσει. Πήρε δυο φορές εντολή από τον ελληνικό λαό. Παρουσιάστηκε ως μια προοδευτική δύναμη και τι έκανε; Την πρώτη την εξάντλησε με τις αυταπάτες και τη δεύτερη εντολή την εξάντλησε για να συνεχίσει να κυβερνά με τον κ. Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ηττήθηκε η πρότασή του. Ναυάγησε πολιτικά και αναζητά σωσίβια. Δεν έχει διδαχθεί από τα λάθη του. Έγιναν οι χορηγοί της ΝΔ που καβάλησε το αντι Συριζα μέτωπο. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του κάνει πάλι ότι μπορεί για να τους συντηρήσει», αναφέρει η κα Γεννηματά.

Τσίπρας και Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν

Σε ερώτηση για το πως θα αντιμετωπίσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν να επιδιώκουν τον περαιτέρω διεμβολισμό του Κινήματος Αλλαγής, η κα Γεννηματά απάντησε πως «προσπαθούν συστηματικά να κλέψουν ή να δανειστούν ό,τι μπορούν από την ιστορία και τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, μήπως και αποκτήσουν έρεισμα στα προοδευτικά στρώματα. Επανέφεραν τη μόδα της αποστασίας και τώρα μαλλιοτραβιούνται, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο».
Κατά την ίδια, «το μεταρρυθμιστικό μητρώο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι κενό. Μόνη τους αγωνία είναι πως να συμπιέσουν το Κίνημα Αλλαγής που τους χαλάει τα σχέδια. Γνωρίζουν ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν εναλλακτική. Τσίπρας και Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν, κρίθηκαν από τον τρόπο που διακυβέρνησαν και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαλλαγεί και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, να απεγκλωβιστεί από αυτές τις δυο σκουριασμένες άγκυρες της πολιτικής, γιατί τον κρατάνε καθηλωμένο σε λιμνάζοντα νερά. Για αυτό και αβαντάρει ο ένας τον άλλο, για να καλύψουν το πολιτικό τους πρόβλημα. Την απουσία ταυτότητας, την έλλειψη προτάσεων, την ένδεια στελεχών».
«Σε αυτά απαντάμε με τα δικά μας πολιτικά μας όπλα: τη δύναμη των ιδεών μας, την καθαρότητα των προτάσεών μας, την δικαίωση του έργου μας, την υπεροχή των στελεχών μας», τονίζει.

Για εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως τις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες, στο πλαίσιο του Καταστατικού και ξεκαθαρίζει ότι οι διαδικασίες θα είναι υποδειγματικές.
«Στις εσωτερικές μας διαδικασίες τα διλήμματα είναι κυρίως πολιτικά και από την απάντηση τους θα κριθεί η ίδια η υπόσταση και το μέλλον της παράταξης. Που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την πολιτική ενότητα, την αυτόνομη πορεία και την προοδευτική ταυτότητα της παράταξης. Αυτό το τρίπτυχο υπηρετώ και για αυτά μάχομαι. Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παζάρια. Και δεν δίνω διαπιστευτήρια σε κανένα άλλον από τον κόσμο της παράταξης. Ξέρουν όλοι δεν θα γίνω ορντινάντσα κανενός για αυτό και δέχομαι συνεχή χτυπήματα και πισώπλατες μαχαιριές από όσους μας προορίζουν για δευτερεύοντες, βολικούς για τους ίδιους, ρόλους και τα παπαγαλάκια τους», σημειώνει.
Για τις προτεραιότητες της νέας θητείας που διεκδικεί, τονίζει πως είναι «να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο», ενώ μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «η ανανέωση όμως στη πολιτική δεν μπορεί να είναι επίδειξη ληξιαρχικών πράξεων γέννησης στελεχών, αλλά διαμόρφωση σύγχρονης πολιτικής ταυτότητας. Είναι αλλαγή σε ιδέες, πρακτικές και βεβαίως και πρόσωπα. Εγώ αυτή την πολιτική ανανέωσης έκανα πράξη όλα αυτά τα χρόνια, σε πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο και επιλέγοντας σχεδόν σε όλες τις θέσεις ευθύνης νέα, άφθαρτα αλλά και ικανά πρόσωπα. Δεν ήταν, ξέρετε, ούτε μια εύκολη επιλογή ούτε χωρίς κόστος. Πετύχαμε όμως η πραγματική πολιτική ανανέωση στο κόμμα μας να γίνεται σταδιακά πράξη και όχι να μείνει μια ανέξοδη διακήρυξη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης