Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα: Με μετάλλαξη Delta σχεδόν το 100% των κρουσμάτων – Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία

Γκάγκα: Με μετάλλαξη Delta σχεδόν το 100% των κρουσμάτων  – Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία
"Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία", τόνισε η Μ. Γκάγκα

«Η μετάλλαξη Delta αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%. Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα. Πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Η ίδια αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολιασμών, αλλά και στα σχολεία που ανοίγουν στις 13/9, σημειώνοντας ότι «το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο».
Όπως είπε η κα Γκάγκα μιλώντας στο Open, «ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Η Δανία με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα. Μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να κολλήσει αλλά σκεφτείτε ότι στους ευπαθείς ενήλικες, στους πάνω των 70 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 70%. Και έχουμε ανθρώπους με βαριά προβλήματα υγείας».
«Αν σκεφτείτε ότι οι νοσηλείες είναι λιγότερες και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι μη εμβολιασμένοι σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι ένα τεράστιο μέσο πρόληψης. Είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία, την προστασία, το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας να είμαστε ασφαλείς. Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία. Με αυτή τη σκέψη θα προχωρήσουμε», συμπλήρωσε η κα Γκάγκα.

Για τα σχολεία

Κάνοντας αναφορά στα σχολεία, για το άνοιγμα των οποίων (στις 13/9) μετρά αντίστροφα ο χρόνος, υπογράμμισε πως «ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε».
Συμπλήρωσε ότι «το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο».
Αφού σημείωσε πως «ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα», ξεκαθάρισε πως «δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε».

Για υγειονομικούς

«Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις», τόνισε η κα Γκάγκα, αναφερόμενη στην κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ, μετά την αναστολή εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Σημείωσε δε, πως «δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης