Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Οι θέσεις Πολάκη για τα εμβόλια δεν έχουν σοβαρή επιστημονική βάση

Ξανθός: Οι θέσεις Πολάκη για τα εμβόλια δεν έχουν σοβαρή επιστημονική βάση
Τι δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός για τον Παύλο Πολάκη - Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα

Θέση για τις αντιδράσεις ενάντια στον Παύλο Πολάκη και τις θέσεις του σχετικά με τα εμβόλια, πήρε ο τομεάρχης Υγείας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία».
Ο κ. Ξανθός θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία την Πέμπτη στον Βόλο και στη συνέντευξή του ασκεί σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ΝΔ, ενώ επιμένει πως το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς δεν «ψάρευε στα θολά νερά» , καθώς θεωρεί τον εμβολιασμό των υγειονομικών εκ των ων ουκ άνευ, αλλά την απόλυση αγριότητα.

Τι δήλωσε για τον Παύλο Πολάκη

«Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό δεν ήταν καθόλου θολό. Είναι σαφέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη προσωπικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης απέναντι στους αδύναμους. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισημία. Υπήρχε όντως μια διαφορετική τοποθέτηση του κ. Πολάκη, με επιχειρήματα που κατά την άποψή μου δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση. Το θέμα του εμβολιασμού δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο. Δεν αμφισβητείται η αξία και η ασφάλεια των εμβολίων και η κριτική των αντιεμβολιαστών δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.
Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε και νομίζω πως και τυπικά κλείνει αυτή η ιστορία», ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληπτική στάση απέναντι στη δημόσια υγεία.
«Το σημαντικό είναι ότι δεν θα θεωρούσαμε πως η πανδημία θα ήταν μια σύντομη παρένθεση ή μια έκτακτη συνθήκη που με τα εμβόλια θα τελειώσει, όπως υποστήριζε ο κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του. Ακόμα και μετά το δεύτερο κύμα υπήρξε κλίμα χαλάρωσης. Ο εφησυχασμός και η αίσθηση της προσωρινότητας επηρέασε τον πολιτικό σχεδιασμό και την έλλειψη βούλησης να στηριχθεί το σύστημα υγείας.
Δεν ενισχύθηκε η επιδημιολογική επιτήρηση και εκεί χάθηκε η μάχη κυρίως. Υπήρξε αδυναμία ελέγχου διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα και καμία προληπτική παρέμβαση δεν υπήρξε στις εστίες υπερμετάδοσης. Εμείς έχουμε μια άλλη στρατηγική και την έχουμε παρουσιάσει κατ΄ επανάληψη. Ιχνηλάτηση, ανίχνευση, προνοσοκομειακή διαχείριση, θα ήταν ο στόχος μας και δεν θα επικεντρωνόμασταν μόνο στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Εκεί συνήθως γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος γιατί το «παιχνίδι» έχει χαθεί στην κοινότητα και στην αδυναμία αναχαίτισης της διασποράς.
Έπρεπε στο μεταξύ να υπάρξει επένδυση στο ΕΣΥ αλλά η Κυβέρνηση είναι ιδεοληπτική με τη δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης