Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Όποτε η κυβέρνηση βλέπει μέρισμα ανάπτυξης, θα επιστρέφεται αυτόματα στην κοινωνία

Σκέρτσος: Όποτε η κυβέρνηση βλέπει μέρισμα ανάπτυξης, θα επιστρέφεται αυτόματα στην κοινωνία
Πολύ καλά μελετημένο και κοστολογημένο το κάθε μέτρο που έχει ανακοινωθεί είπε ο κ.Σκέρτσος

Τη θέση πως όποτε κυβέρνηση και πρωθυπουργός βλέπουν μέρισμα ανάπτυξης, αυτό θα επιστρέφεται αυτούσιο στην κοινωνία διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
«Είμαστε σε ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Επιπλέον, η χώρα μπαίνει σε μια νέα σημαντικά ανοδική περίοδο ανάπτυξης» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σκέρτσος, ο οποίος χαρακτήρισε άδικη την κριτική της αντιπολίτευσης περί παροχολογίας από Μητσοτάκη.
«Αυτά που παρουσιάσθηκαν, δεν αποτελούν ένα καλάθι παροχών, αποτελούν τα αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης, συστηματικής προσπάθειας που δίνει μια στέρεη αισιοδοξία για το μέλλον.
Βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο, για την Ελλάδα ακόμη πιο δύσκολη, γιατί έχει προηγηθεί μια δεκαετής περίοδος κρίσης.
Η πανδημία μάς έκλεισε μέσα δημιουργώντας αμφιβολίες για το μέλλον μας ως χώρα και ως οικονομία.
Όμως, η Ελλάδα άντεξε, μετά από 1,5 χρόνο καραντίνας και περιοριστικών μέτρων είμαστε σε ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Έχουν δημιουργηθεί 72.000 νέες θέσεις σε σχέση με το 2019.
Έχει αυξηθεί το διαθέσιμο πραγματικό εισόδημα του ανθρώπου που παίρνει τον κατώτατο μισθό κατά 5% χάρη στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης» είπε ο κ.Σκέρτσος.

Κοστολογημένα τα μέτρα

«Κάθε νέο μέτρο που έχει ανακοινωθεί, είναι πολύ καλά μελετημένο και κοστολογημένο ώστε να εντάσσεται στις υποχρεώσεις που έχει η χώρα ως προς την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Γιατί εμείς σεβόμαστε το Σύμφωνο Σταθερότητας, ταυτόχρονα όμως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα σημαντικά ανοδική περίοδο ανάπτυξης.
Από εδώ και πέρα θα έχουμε πολύ περισσότερα έσοδα, θα μιλάμε με νέα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους να διαμορφώσει και μια πιο κοινωνική πολιτική για να προστατέψει και να ενδυναμώσει τους πιο αδύναμους.
Αυτό φάνηκε στην πράξη.
Το μέρισμα της ανάπτυξης που έχουμε ήδη στα χέρια μας, επιστρέφει και στους πιο αδύναμους, είναι μέτρα που αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τους πολλούς, τους πιο ευάλωτους» είπε ο κ.Σκέρτσος.

Δεν υποτιμούμε τον πολιτικό αντίπαλο

Με αφορμή και την πρωθυπουργική ρήση για τις… γαλοπούλες τα Χριστούγεννα, απάντησε ότι «είναι μακριά από την αντίληψή μας η υποτίμηση του πολιτικού αντιπάλου».
«Αν κάποιος διαβάζει λάθος τον αντίπαλό του είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, που νομίζει ότι έχει να κάνει με ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, το οποίο στην πράξη εφαρμόζει πολιτικές που είναι υπέρ των πολλών ή και όλης της κοινωνίας.
Αυτοί πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο που ασκούν κριτική και αντιπολίτευση, και να διαμορφώσουν προτάσεις που είναι εποικοδομητικές», υποστήριξε ο κ.Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πόλωση, αντιθέτως εκ μέρους της κυβέρνησης υπάρχει διάθεση φυγής προς τα εμπρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης