Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Έγκλημα να ζητήσουμε εκλογές με αυτές τις υγειονομικές συνθήκες

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Έγκλημα να ζητήσουμε εκλογές με αυτές τις υγειονομικές συνθήκες
Ο τρόπος που άνοιξαν τα σχολεία δυστυχώς θα επηρεάσει το σύνολο της οικονομικής ζωής το επόμενο διάστημα είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «με αυτές τις υγειονομικές συνθήκες θα ήταν έγκλημα να ζητήσουμε εκλογές» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Το ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ανεύθυνος και κάνει εγκληματικές πολιτικές, το ζούμε κάθε μέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον συναγωνιστούμε στην ανευθυνότητα και στην εγκληματικότητα.
Με αυτή την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μπορούν να γίνουν (προεκλογικές) συγκεντρώσεις, ομιλίες και εκλογές;
Με αυτές τις συνθήκες η προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανθρώπινη ζωή» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως «με αυτές τις υγειονομικές συνθήκες θα ήταν έγκλημα να ζητήσουμε εκλογές».

Αρνητικός επιταχυντής τα σχολεία για την πανδημία

Όσον αφορά το πρωτόκολλο που καθορίζει το πότε θα κλείνει ένα τμήμα (όταν νοσεί το 50+1 του συνόλου του μαθητών), ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι «οι ειδικοί λένε ότι με αυτό το πρωτόκολλο, από κάθε τμήμα μπορεί να έχουμε 100-150 κρούσματα στην κοινότητα».
«Αν αυτό το συνδυάσουμε και με το γεγονός ότι στις ηλικίες 60-70 ετών έχουμε 20% ανεμβολίαστους και στους 80 και πάνω 27%, φοβόμαστε πολύ ότι τα σχολεία θα γίνουν αρνητικός επιταχυντής συνολικά για την πανδημία» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ανέκδοτο τα 1.200 ευρώ για τους νέους

«Το πραγματικό επίδικο με το οποίο είχε να αναμετρηθεί ο κ. Μητσοτάκης, ήταν η ακρίβεια.
Ένα από τα βασικά εργαλεία για να αντιμετωπιστεί, σε όλη την Ευρώπη η ακρίβεια, είναι η αύξηση των βασικών μισθών και η στήριξη στο εισόδημα στην πλειοψηφία του κόσμου.
Δεν ακούσαμε τίποτα γι' αυτό και τα 150 εκατομμύρια που ακούσαμε για το ρεύμα, είναι ένα ποσό που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, είναι απλά για τρεις μήνες.
«Το 16% του ΑΕΠ που ανακοινώθηκε δεν ανταποκρίνεται στη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών.
Συγκρίνουμε με ένα τρίμηνο που δεν λειτουργούσε τίποτα και είχαμε lockdown» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ανέκδοτο τα όσα εξαγγέλθηκαν για τους νέους.
«Τα 1.200 ευρώ είναι ανέκδοτο.
Θα δίνονται εφάπαξ, για ένα εξάμηνο.
Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική για την ανεργία.
Να θυμίσω ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ για τις ηλικίες 18-29 ετών τα προγράμματα που έτρεχαν για την ανεργία ήταν επιδότηση για 12 μήνες, με 50% μισθολογικού κόστους έως 500 ευρώ» επεσήμανε ο κ.Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας πως «η οικονομία στη χώρα μας δεν είναι καθόλου καλή».

Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Ερωτηθείς στο τι θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο κ.Ηλιόπουλος ανέφερε:
«Πρώτον, θα γίνει κριτική στην πολιτική που ασκείται σήμερα και θα είναι πάνω σε δύο άξονες: από τη μία έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει να υπερασπιστεί την ασφάλεια της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Πετυχαίνει όμως να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα λίγων ιδιωτικών μεγάλων συμφερόντων, εκεί τα πηγαίνει μια χαρά (ιδιωτικά κολλέγια, μεγάλες τράπεζες, μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, ΣΕΒ, ιδιωτικές κλινικές).
Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας που δεν μπήκε καθόλου στη μάχη της πανδημίας.
Δεύτερον, θα ακούσετε την προγραμματική πρόταση (του ΣΥΡΙΖΑ) για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα σήμερα, για να πάνε διαφορετικά. Δεν θα είναι μόνο οικονομική πρόταση, αλλά συνολική.
Την ενίσχυση του ΕΣΥ δεν μπορείς να τη βαφτίσεις οικονομική πρόταση» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλη σημασία στη ρύθμιση και διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία.
Θεωρούμε ότι είναι κλειδί για να μπορέσει να ανασάνει πραγματικά η ελληνική οικονομία την επόμενη μέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης