Πολιτική

Θεμιστοκλέους: Αύξηση των κρουσμάτων λόγω των σχολείων - Έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά 12-17 ετών

Θεμιστοκλέους: Αύξηση των κρουσμάτων λόγω των σχολείων - Έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά 12-17 ετών
Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά μετά το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
«Σίγουρα μας ανησυχούν. Περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή κλείνουμε δύο – τρεις μήνες με όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες να είναι ανοιχτές και βλέπουμε ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα» επεσήμανε αναφερόμενος στα στοιχεία για τα κρούσματα στα παιδιά.
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι όντως μικρό και πιο πίσω από το γενικό πληθυσμό.
«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών» είπε ο ίδιος.

Τα πλαστά πιστοποιητικά

Αναφερόμενος στα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. «Δικλίδες ασφαλείας υπάρχουν. Το βασικότερο είναι η εμπιστοσύνη. Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς. Δεν είναι λογικό να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε ιατρείο ή πάνω από κάθε παιδίατρο. Το να μην εμβολιάσει κάποιος και να χορηγήσει πλαστό πιστοποιητικό είναι μια έκνομη ενέργεια. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παιδιάτρους γι’ αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης