Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί το Μαξίμου έχει βάλει στον πάγο τους Μπογδάνο - Κυρανάκη; - Η δεξιά συνιστώσα και η σφήνα Άδωνι Γεωργιάδη

Γιατί το Μαξίμου έχει βάλει στον πάγο τους Μπογδάνο - Κυρανάκη; - Η δεξιά συνιστώσα και η σφήνα Άδωνι Γεωργιάδη
To Mέγαρο Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με τον Κωσταντίνο Μπογδάνο και τον Κώστα Κυρανάκη,
Σχετικά Άρθρα

To Mέγαρο Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με τον Κωσταντίνο Μπογδάνο και τον Κώστα Κυρανάκη, δύο κορυφαία και νέα σε ηλικία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία τυχαίνουν να είναι μεταξύ τους πολύ φίλοι.
Οι λόγοι είναι ότι και τα δύο στελέχη εκφράζουν μία δεξιά ρητορική την οποία όπως φαίνεται δεν αρέσει σε κορυφαία στελέχη του πρωθυπουργικού μεγάρου αλλά μάλλον και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Γιατί έχει αποτραβηχτεί από την πρώτη γραμμή ο Κώστας Κυρανάκης;


Ο Κώστας Κυρανάκης αποτελεί ένα πρόσωπο, ιδιαίτερα αγαπητό στους κύκλους της ΝΔ, ελπιδοφόρο με πάρα πολλούς σταυρούς προτίμησης στο Νότιο Τομέα Β Αθηνών.

Ένα πρόσωπο που στήριξε και στηρίχτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η μη αξιοποίησή του σε μία κυβερνητική θέση έχει ενοχλήσει τον ίδιο.
Πόσο μάλλον, όταν επανήλθε στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος ένα πρόσωπο που θέλει να κατέλθει στην ίδια περιφέρεια και η θέση του υπουργού τού δίνει ένα μεγάλο μπόνους απέναντι στον Κυρανάκη.
Οι λόγοι που οι σχέσεις του Πρωθυπουργού – Κυρανάκη μπήκαν στον πάγο όταν συνέβη το περιστατικό της Νέας Σμύρνης όπου μία βίαιη αστυνομική συμπεριφορά οδήγησε στην γνωστή κινητοποίηση και το ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού.
Τότε ο δραστήριος βουλευτής βρήκε και ονομάτισε δημοσίως το πρόσωπο που συμμετείχε στο περιστατικό με τον αστυνομικό καθώς αποκάλυψε και την κομματική του ταυτότητα, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα.

Το τηλεφώνημα του Μαξίμου στον Κυρανάκη

Θεωρήθηκε μία πράξη που έριχνε λάδι στη φωτιά και το Μαξίμου μέσω του Στέλιου Πέτσα εκδήλωσε την δυσαρέσκεια του ενώ τον νεαρό βουλευτή «πείραξε» πολύ και το επιδεικτικό άδειασμα από την Ντόρα Μπακογιάννη, επίσης δημοσίως.
Ο ίδιος από τότε, σταμάτησε τις εμφανίσεις ενώ θα πρέπει να πούμε ότι ο μόνος που παρηγόρησε τον νεαρό βουλευτή ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανήκει στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.
Τέλος να πούμε ότι ο κ. Κυρανάκης έχει αραιώσει τα σχόλια στα social media – στα οποία ήταν ιδιαίτερα δραστήριος κάθε μέρα.
Άραγε είναι ένα μέσο σιωπηλής διαμαρτυρίας;

Μπογδάνος και Κυρανάκης είναι φίλοι και οπαδοί της δεξιάς γραμμής και εχθροί της κεντροαριστερής εμμονής

Φίλος του Κυρανάκη και επίσης ομογάλακτος στη σκληρή δεξιά είναι και ο Κωσταντίνος Μπογδάνος.
Ο ίδιος, μόλις χθες υπέπεσε στο ίδιος λάθος.
Έδωσε δημοσίως προσωπικά δεδομένα παιδιών με σκοπό να δείξει ότι στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει μεγάλη μετανάστευση και ότι τα ελληνόπουλα είναι μειονότητα.
Ο κ. Μπογδάνος είναι εδώ και καιρό σε δυσμένεια από το Μαξίμου για τον τρόπο που πολιτεύεται με δηλώσεις που προκαλούν ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Δεν είχε ποτέ την αυταπάτη ότι θα έμπαινε στην κυβέρνηση και η πρόθεσή του είναι στον σκληρό ανταγωνισμό στην Ά Αθήνας να μπορέσει να διατηρήσει τις δυνάμεις του και κυρίως να «πιάσει» έναν δεξιό κόσμο που πηγαίνει σε άλλα πιο δεξιά κόμματα.
Μην ξεχνάμε ότι και αυτός θα έχει αντιπάλους, πρόσωπα που είναι υπουργοί όπως ο Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερακάκης ενώ στη μάχη μπορεί να μπει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Και αυτός, έχει τύχει θετικών δηλώσεων από τον Άδωνι Γεωργιάδη ενώ έχει υποστηρίξει δημοσίως τον Κώστα Κυρανάκη όταν είχε υποστηρίξει την διοργάνωση μπάρμπεκιου έξω από τις δομές μεταναστών…

Δεν θα αργήσει η ρήξη εάν συνεχιστεί η κεντροαριστερή προσήλωση Μητσοτάκη

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν βρεθεί εκτός κλίματος Μαξίμου, παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλείς από άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν συμφωνούν ιδιαίτερα στη μεγάλη στροφή Μητσοτάκη προς τη Κεντροαριστερά και σε στελέχη εκτός κόμματος.
Γι’ αυτό και κάποιοι θεωρούν ότι στο μέλλον μπορούν να παίξουν ρόλο ακόμα και στο σχηματισμό πολιτικού φορέα που θα κινείται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
Ερωτηματικό παραμένει γιατί ο Α.Γεωργάδης διατηρεί επαφές μαζί τους…
Μπορεί η κυβέρνηση να έθεσε και άλλα στελέχη της Δεξιάς σε κυβερνητικές θέσεις για να ισορροπήσει αλλά το συνεχές αλισβερίσι με την Κεντροαριστερά και το «άδειασμα» σε νέα και φιλόδοξα στελέχη μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ρήξεις.

Μαξιμιλιανός
www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης