Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Πλεύρης: Δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών
Επαρκές το ποσοστό εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αν και παραμένει στο τραπέζι, δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος χαρακτήρισε επαρκές το ποσοστό εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, τονίζοντας ωστόσο πως όσο πέφτει η ηλικία τα νούμερα μειώνονται.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Πλεύρης σημείωσε πως υπάρχει περιθώριο να εμβολιαστούν οι μικρότερες ηλικίες ενώ τόνισε πως τα εμβόλια θα δίνονται σε γιατρούς και παιδιάτρους καθώς μπορούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σε 6.400 οι αναστολές

Επιπλέον, ανέφερε πως οι αναστολές υγειονομικών στο ΕΣΥ ανέρχονται σε 6.400 ενώ είπε ότι το 93% με 94% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει.
Ο κ.Πλεύρης αναγνώρισε ότι από τις αναστολές εργασίας θα υπάρξουν αρρυθμίες στα νοσοκομεία, εκτίμησε ότι τα κενά θα περιοριστούν αν και υποστήριξε ότι τα προγραμματισμένα χειρουργεία ίσως πάνε πιο πίσω.
«Τα όποια κενά θα καλυφθούν με συμβάσεις για ένα τρίμηνο» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το σύστημα θα λειτουργήσει ενώ υπογράμμισε πως δυσκολίες υπάρχουν στο κομμάτι του υγειονομικού προσωπικού που δήλωσαν ότι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Τι θα γίνει με την γ’ δόση

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ.Πλεύρης είπε πως ήδη χορηγείται στους ανοσοκατεσταλμένους και πως αναμένεται η εισήγηση της επιτροπής για τους άνω των 60 ετών.
Ερωτηθείς εάν θα επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών σημειώνοντας ότι από εκεί και πέρα θα αποφασίσει η πολιτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης