Πολιτική

Χαρίτσης: Ο κόσμος έχει βαρεθεί μέτρα χωρίς αντίκρισμα στη ζωή του – Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Χαρίτσης: Ο κόσμος έχει βαρεθεί μέτρα χωρίς αντίκρισμα στη ζωή του – Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ
Τεράστια τα προβλήματα ρευστότητας των μικρομεσαίων είπε ο κ.Χαρίτσης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει πλειοδοσίες και μέτρα χωρίς αντίκρισμα στη ζωή του διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστια προβλήματα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ.Χαρίτσης υποστήριξε ότι «είναι σημαντικό για την ίδια την κοινωνία να παρουσιάσουμε μια διαφορετική προοπτική για την χώρα».
«Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει πλειοδοσίες και μέτρα χωρίς αντίκρισμα στην ζωή του και αντιλαμβάνεται ότι οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την οικονομία απέχουν πολύ από την πολύ δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει.
Η δεκαετής κρίση και οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν διαμορφώσει μια απολύτως δυσχερή κατάσταση στην ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα «τεράστια προβλήματα ρευστότητας των μικρομεσαίων», στην «συσσώρευση των κόκκινων δανείων» και στην «έκρηξη των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, τις πρώτες ύλες και το κόστος της ενέργειας».

Κραυγή αγωνίας

«Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο η ΓΣΕΒΒΕ προειδοποιούσε ότι 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ενεργειακό κόστος.
Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση είτε θριαμβολογεί είτε προχωρά σε ενισχύσεις αργοπορημένες και άδικες στην κατανομή τους.
Ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ έταξε δώρα και όχι ουσιαστική ενίσχυση στα ευάλωτα στρώματα και στη νεολαία, όπως «α 9 ευρώ το μήνα για το ενεργειακό κόστος και τα 100 ευρώ στους νέους για την πρώτη τους δουλειά» επεσήμανε ο κ.Χαρίτσης.

Θα παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς μετά από μια πολύ μεγάλη κρίση, να ρυθμίσει το χρέος και να δημιουργήσει το σωτήριο μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις
Που θα ήμασταν σήμερα αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά;
Η ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι το εφαλτήριο για να παρουσιάσουμε την θετική μας πρόταση για το πώς μπορούν τα πράγματα να πάνε διαφορετικά για το σύνολο της κοινωνίας.
Ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους, στους νέους, στους μικρομεσαίους, στους συνταξιούχους και στους αγρότες, να δουν τον εαυτό τους στην επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης