Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10,2 μονάδων της ΝΔ - Στο 34% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10,2 μονάδων της ΝΔ - Στο 34% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ

H Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 10,2 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπικό προβάδισμα συνεχίζει να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με διψήφια διαφορά μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO.
Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10,2% - αν και η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση καθώς η κυβέρνηση καταγράφει φθορά.
Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά, καθώς παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστό γύρω στο 24%.
αδα_1.JPG

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
fdasdsfa.JPG
fadsfsdasad2.JPG
Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ.
Παράλληλα, 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».
αδααα.JPG
Καταλληλότερος πρωθυπουργός 

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
φγρδγφδσ.JPG

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% Νέα Δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης